Δύο μέτωπα που «καίνε» το Μαξίμου: Ωράριο περιπτέρων, μίνι μάρκετ και μαθητές – 700 σχολεία σε κατάληψη, πάνω από 250 στην Αττική

σχολεία

Ας δούμε πώς τα δύο μέτωπα της κοινωνικής φωτιάς απειλούν να «κάψουν» την κυβέρνηση:

α) Πάνω από 700 σχολεία σε όλη την επικράτεια τελούν υπό κατάληψη αυτή την στιγμή με τους μαθητές να εναντιώνονται στην υποχρεωτική μασκοφορία και να απαιτούν να αντικατασταθεί από αραιωμένα τμήματα, όπως γίνεται στην Ιταλία και στην Γερμανία.

Τα 250 από αυτά τα σχολεία βρίσκονται στην Αττική και πλέον το κύμα των καταλήψεων δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα.

Οι νέοι έχουν επαναστατήσει για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στην υγεία τους, μάσκες, αριθμός μαθητών στις αίθουσες (15 αντί 25 και 27) καθαριότητα κλπ και στην μάθηση τους, έλλειψη εκπαιδευτικών, συγγραμμάτων κλπ  και αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα.

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις ανακαταλήψεις από ομάδες μασκοφόρων που εμφανίζονται ως «γονείς», αλλά οι επιθέσεις φάνηκε ότι έχουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα:

Στα επεισόδια του Αλίμου μασκοφόροι τραμπούκοι τραυμάτισαν μαθητές που υπερασπίζονταν την επιλογή τους να είναι ασφαλέστερες οι αίθουσές τους χωρίς να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

β) Την ίδια στιγμή στο χώρο των περιπτέρων και των μίνι-μάρκετ των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι κρίσιμοι «δείκτες» του πολιτικού κλίματος, αφού καθημερινά συνομιλούν με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και «περνούν κλίμα», η κατάσταση περιγράφεται με μία λέξη: Οργή!

Και ρωτούν: «Εμείς μεταδίδουμε τον κορωνοϊό επειδή εργαζόμαστε μέσα στην “μαύρη νύχτα” για να ζήσουμε τα παιδιά μας;

Οι νέοι δεν μπορούν να αγοράζουν αλκοόλ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα και να το παίρνουν στις πλατείες;

Εμείς φταίμε για τον κορωνοϊό; Και πόσοι από εμάς πουλάνε αλκοόλ;Ένας στους εκατό;».

Οι βουλευτές της ΝΔ καθημερινά γίνονται δέκτες αυτής της οργής, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν, φοβούμενοι τον «αποκεφαλισμό».