Δυο ηλεκτρονικές απάτες με λεία 44.000 ευρώ στην Πάτρα

ηλεκτρονικές απάτες

Οργίασαν πάλι στην Πάτρα οι διαδικτυακοί απατεώνες οι οποίοι εξασφαλίζουν τα απόρρητα στοιχεία επιχειρηματιών και κάνουν «αφαιμάξεις» στους λογαριασμούς τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν για να εντοπίσουν τους δράστες που εξαπάτησαν μέσα σε λίγες ώρες δυο πολίτες και έβαλαν στην τσέπη περισσότερα από 44.000 ευρώ!

Στην πρώτη περίπτωση, ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης με το πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει προϊόντα του και τον έπεισε να του δώσει τον αριθμό IBAN του λογαριασμού του, δήθεν για να καταθέσει ηλεκτρονικά το αντίτιμο.

Στη συνέχεια, του έστειλε με μήνυμα ένα link που παρέπεμπε σε εικονικό περιβάλλον τράπεζας.

Ο έμπορος ακολούθησε τον υπερσύνδεσμο και καταχώρησε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα ο δράστης να μεταφέρει από τον τραπεζικό λογαριασμό του, περισσότερα από 14.000 ευρώ.

Στο δεύτερο περιστατικό, ένας άγνωστος ο οποίος προσποιήθηκε τον αγοραστή επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν πολίτη που είχε αναρτήσει αγγελία για την πώληση ενός προϊόντος

και τον έπεισε να του δώσει τον αριθμό IBAN με το πρόσχημα ότι θα καταθέσει ηλεκτρονικά τα χρήματα για την παραγγελία.

Στη συνέχεια, του έστειλε με μήνυμα έναν υπερσύνδεσμο που παρέπεμπε σε εικονικό περιβάλλον τράπεζας, τον οποίο ακολούθησε ο πωλητής

και καταχώρησε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα ο δράστης να μεταφέρει από τον τραπεζικό λογαριασμό του 30.000 ευρώ.