Δύο άτομα πέθαναν στη Νότια Κορέα μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Δύο ασθενείς, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για Covid-19 για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κέντρα φροντίδας στη Νότια Κορέα, πέθαναν μετά την ανάπτυξη του εμβολίου από την AstraZeneca κατά του ιού.

Ενώ οι προσπάθειες εμβολιασμού συνεχίζονται παγκοσμίως στο πλαίσιο της καταπολέμησης του νέου τύπου επιδημίας (Covid-19), η οποία έχει μετατραπεί σε παγκόσμια κρίση υγείας, έχει αναφερθεί ότι 2 άτομα πέθαναν στη Νότια Κορέα μετά τον εμβολιασμό τους. Αξιωματούχοι υγείας ανακοίνωσαν ότι ο πρώτος ασθενής γύρω στα 50 σε νοσοκομείο στο Γκουγιάνγκ, λίγο έξω από τα βορειοδυτικά σύνορα της Σεούλ, αρρώστησε αφού έλαβε το εμβόλιο που ανέπτυξε η AstraZeneca κατά του ιού χθες το πρωί.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι ο ασθενής, ο οποίος αργότερα είχε καρδιακή ανεπάρκεια και αναπνευστικές δυσκολίες, πέθανε σήμερα. Αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι η αιτία του θανάτου του ασθενούς δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί και είναι πρόωρο να δοθεί μια εξήγηση για το εάν ο θάνατος οφείλεται στο εμβόλιο. Αναφέρθηκε ότι η αιτία θανάτου του ασθενούς, ο οποίος είχε επίσης διάφορες ασθένειες όπως καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και παράλυση, θα μειωνόταν ως αποτέλεσμα των εξετάσεων.

Ανακοινώθηκε ότι ο δεύτερος ασθενής, του οποίου η θεραπεία συνεχίστηκε στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, πέθανε 4 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca. Ένας 63χρονος ασθενής με εγκεφαλοαγγειακή νόσο παρουσίασε επίσης σοβαρά συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό και δύσπνοια μετά τον εμβολιασμό το περασμένο Σάββατο. Ο ασθενής, ο οποίος είχε επίσης συμπτώματα δηλητηρίασης από αίμα και πνευμονία, απεβίωσε.

Εκπρόσωπος της AstraZeneca στη Σεούλ δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα προβεί σε δήλωση αυτή τη στιγμή.

Στη Νότια Κορέα, όπου ξεκίνησε ο εμβολιασμός την περασμένη εβδομάδα, 85.904 άτομα εμβολιάστηκαν με το AstraZeneca και 1.524 άτομα έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer από χθες.