
Αρχικά το 112 κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός να είναι σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.
Μήνυμα εστάλη και για τις περιοχές Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα. Και σε αυτές οι πολίτες καλούνται σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.
Αργότερα εστάλη μήνυμα για τα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μελισσά, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Τα χωριά μεταξύ του νομού Λάρισας και του νομού Μαγνησίας.
Τέλος, εστάλη μήνυμα και για τα χωριά Αναγγένηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο της Λάρισας, το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους.
Συναγερμός για μεγάλη ρωγμή σε γέφυρα
Συναγερμός σήμανε λίγο νωρίτερα στην περιοχή όταν παρατηρήθηκε μεγάλη ρωγμή σε γέφυρα που βρίσκεται κοντά στις εργατατικές κατοικίες.
Ως αποτέλεσμα άμεσα κρίθηκε επικίνδυνη και αποκλείστηκε. Ήδη στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί, οι οποίοι ελέγχουν τη στατικότητα της γέφυρας, για την πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.
Πυροσβέστες και εθελοντές, συνεπικουρούμενοι και από δυνάμεις του στρατού και από ιδιώτες με σκαπτικά μηχανήματα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε τρία επίπεδα στη Λάρισα.
Πρώτον, να ενισχύσουν τις όχθες του ποταμού με αδρανή υλικά στο τμήμα του που διασχίζει την πόλη, δεύτερον, να απεγκλωβίσουν κατοίκους που είναι «παγιδευμένοι» στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα και νερό και τρίτον να μετακινήσουν κόσμο από περιοχές στις οποίες η στάθμη του νερού ανεβαίνει.
Τόνοι αμμοχάλικου μεταφέρθηκαν χθες και σήμερα με δέκα τριαξονικά φορτηγά και με φορτωτές και ρίφθηκαν σε σημεία της όχθης του Πηνειού