Δωρεάν μάσκες στην Νέα Υόρκη – Εντυπωσιακό timelapse με την πορτοκαλί ομίχλη

Επικίνδυνος ο αέρας που αναπνέουν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης  και ολόκληρης της Βόρειας Αμερικής  εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στον Καναδά.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες εποχές στην ιστορία των πυρκαγιών με τους πυκνούς καπνούς να μεταφέρονται νοτιότερα από τον αέρα.

Η Νέα Υόρκη, η οποία βρίσκεται εκατοντάδες μίλια νότια από τις φλόγες, παραμένει καλυμμένη με μια πορτοκαλί ομίχλη λόγω της ποιότητας του αέρα με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν σημάνει σήμα κινδύνου για την υγεία των πολιτών στους οποίους συστήνεται να φοράνε στους εξωτερικούς χώρους μάσκα.

Οι εικόνες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι απόκοσμες.

Δείτε το εντυπωσιακό timelapse του BBC

Μοιράζουν δωρεάν μάσκες στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη θα ξεκινήσει η διανομή δωρεάν μασκών σήμερα Πέμπτη για τους πολίτες που πρέπει να κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Νέα Υόρκη θα διανείμει ένα εκατομμύριο μάσκες στους κατοίκους της πολιτείας την Πέμπτη.

Οι Αρχές προειδοποιούν ότι οι επικίνδυνες συνθήκες καπνού αναμένεται να επιμείνουν και το Σαββατοκύριακο.

Μεγάλο μέρος του καπνού προέρχεται από το Κεμπέκ, όπου καίνε 150 φωτιές. Περισσότεροι από 15.000 κάτοικοι αναμένεται να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την επαρχία, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη.