Δώνης: «Ήθελα και θέλω τον Φορτούνη»

Ολυμπιακός

Ο προπονητής της ΑΛ Ουάντα Γιώργος Δώνης , παραδέχτηκε στο «ΦΩΣ» πως ήθελε και θέλει να συνεργαστεί με τον Κώστα Φορτούνη.

Τόνισε ότι είχε κάνει κινήσεις προς την απόκτησή του παίκτη από τον Ολυμπιακό αλλά και υπογράμμισε ότι τώρα πια είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του.
«Με τον Φορτούνη ήταν εύκολο να γίνει η μεταγραφή τον Ιούλη. Είχα μιλήσει με τον Ολυμπιακό, είχα μιλήσει και με τον Φορτούνη, είχα μιλήσει και με τον ατζέντη του», τόνισε και συνέχισε…

«Είχα επιβάλει τη γνώμη μου στην ομάδα μου. Ομως περιμέναμε να πάρουμε την έγκριση της ομοσπονδίας. Αυτό μας πήγε πίσω. Τώρα έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα στην ομάδα. Τελειώνει και η διορία για μεταγραφές. Εγώ θέλω να κάνουμε δύο μεταγραφές ακόμα, ένα δεκάρι και ένα εξτρέμ. Δεν τίθεται θέμα αν μας κάνει ο Φορτούνης. Φυσικά και μας κάνει. Εδώ που φτάσαμε όμως το θεωρώ δύσκολο. Δεν λέω ότι δεν θα γίνει. Αλλά το θεωρώ δύσκολο. Και έχουμε μεγάλο προβληματισμό γιατί θέλω δεκάρι και εξτρέμ».
Ο Γιώργος Δώνης συνέχισε:
«Εκείνη την περίοδο ήταν σε δύσκολη κατάσταση ο Ολυμπιακός, δεν είχε κάνει μεταγραφές, δεν είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ, τώρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Όμως ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ μεγάλο σεβασμό στον Φορτούνη. Στην επιθυμία του Φορτούνη», ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός ο οποίος εξήγησε ότι αφού η ομοσπονδία της χώρας ενέκρινε την μεταγραφή του Έλληνα άσου αλλά τότε ο Ολυμπιακός ζήτησε ένα μεγάλο ποσό για να δώσει το «ΟΚ» για να τον παραχωρήσει. Η πρόταση που είχε κάνει η Αλ Ουάχντα ήταν χαμηλότερη, και στη συνέχεια «πάγωσαν» οι διαπραγματεύσεις λόγω και πάλι της ομοσπονδίας της χώρας.
Ο Γιώργος Δώνης ανέφερε στη συνέχεια:
«Εγώ σε όποια ομάδα είμαι, θα τον θέλω. Όταν ένας παίκτης είναι πολλά χρόνια σε μια ομάδα, καλό είναι να αλλάξει περιβάλλον. Και ειδικά τώρα που γίνεται χαμός στη Σαουδική Αραβία με τόσους μεγάλους παίκτες να έρχονται. Είναι ωραίο να το ζήσει. Και δεν θα έχει το στρες που έχει στην Ελλάδα. Εγώ εδώ ηρέμησα, μου έφυγε το στρες, έγινα καλύτερος άνθρωπος. Εδώ μοιάζει η χώρα με την ατμόσφαιρα στην Αγγλία», τόνισε και συνέχισε:
«Πέρα από τον θαυμασμό μου για τον παίκτη, ο Κώστας έχει καλές σχέσεις με τους γιους μου, ειδικά τον Τάσο. Έχουν και κοινό ατζέντη, τον Κουτσολιάκο. Είχα επικοινωνία με τον Κώστα και για μη ποδοσφαιρικά θέματα, τον εκτιμώ για την ποιότητά του ως χαρακτήρα. Η άποψή μου είναι η Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια δεν έχει βγάλει καλύτερο επιθετικό χαφ από τον Φορτούνη!».