Δολοφονία Αντώνη Καργιώτη στο Blue Horizon: Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση

Ολοκληρώθηκε και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ η η κύρια ανάκριση στην υπόθεση δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη τον οποίο πέταξε στη θάλασσα μέλος του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon στον Πειραιά με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης δολοφονήθηκε και βρήκε τραγικό και φριχτό θάνατο στα νερά του λιμανιού του Πειραιά κατά τον απόπλου του Blue Horizon. Σε βίντεο που είχε έρθει στην επιφάνεια αποκαλύφθηκε ότι ο ύπαρχος δεν τον άφηνε να μπει στο πλοίο και τον έσπρωχνε με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Όπως ανέφερε το cretalive.gr η διαδικασία της κύριας ανάκρισης για τη δολοφονία του 36χρονου άνδρα από την Κρήτη στο Blue Horizon ολοκληρώθηκε στην υπόθεση αυτή που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου εισαγγελέας και ανακρίτρια, μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του πλοίαρχου και του ύπαρχου, ενώ υπήρξε διαφωνία ως προς τον υποπλοίαρχο και τον λοστρόμο που τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί για την ποινική τους μεταχείριση το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στις 6 Οκτωβρίου, ένα μήνα από το ασύλληπτο έγκλημα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων υπέγραψαν το πέρας της κύριας ανάκρισης και πλέον αναμένονται η εισαγγελική πρόταση και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Τι είπε ο δικηγόρος του πλοιάρχου

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου πλοίαρχου του Blue Horizon, κ. Γιώργος Κοκοσάλης επιβεβαίωσε στο Cretalive.gr το πέρας της κύριας ανάκρισης. Ερωτηθείς σχετικά με αυτήν την απρόσμενη για πολλούς εξέλιξη, δήλωσε ότι «ήταν εδραία επιθυμία όλων των παραγόντων προκειμένου να επισπευστεί  ο χρόνος διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασίας ώστε να υπάρξει ποινική εκκαθάριση σε νομικό επίπεδο και  να αποδοθεί στον καθένα αυτό που πραγματικά του αναλογεί. Ως συνήγορος υπεράσπισης του καπετάνιου επαναλαμβάνω ότι εδραία πεποίθηση μου είναι ότι η κατηγορία που του αποδίδεται θα μετατραπεί σε πλημμέλημα».

Τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του αδικοχαμένου Αντώνη έχει αναλάβει αμισθί, όπως είναι γνωστό, ο δικηγορικός σύλλογος Λασιθίου που βρίσκεται στο πλευρό της προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του 36χρονου. Στο team  των νομικών θα συμμετάσχει και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί.