Διπλό φονικό – Μακρινίτσα: Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

Διπλό φονικό - Μακρινίτσα

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη υπόθεση, που αφορά το έγκλημα κατά των δύο αδελφών στη Μακρινίτσα από τον 32χρονο φερόμενο ως δράστη και το ρόλο των υπηρεσιών στην αντιμετώπισή του.

Η παραγγελία, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, δόθηκε σε αντεισαγγελέα του Εφετείου Λάρισας, μετά και τα δημοσιεύματα που τοπικού τύπου για τα οποία ενημερώθηκε πλήρως ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Στ. Δασκαλόπουλος.

Το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο

Η 28χρονη τηλεφώνησε λίγο μετά τις 19:30 της Δευτέρας 5 Απριλίου στην Αστυνομία καλώντας σε βοήθεια. «Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει.

Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας» φώναζε στο τηλέφωνο. Απέναντί της βρισκόταν ο σύζυγός της, με τον οποίο το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε διάσταση.

Ο αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου παίρνει το περιπολικό και κατευθύνεται στη Μακρινίτσα και φτάνοντας στο καλντερίμι που οδηγεί στο σπίτι, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, έρχεται τετ α τετ με τον δολοφόνο, ο οποίος όμως είχε ήδη σκοτώσει τα δύο αδέρφια.

​Ο φερόμενος ως δράστης, βλέπει το περιπολικό και χάνεται μέσα στα δέντρα, από τα καλντερίμια, με τον αστυνομικό να τον αναζητά και καταφέρνει και το σκάει μέχρι να συνειδητοποιήσει ο ένστολος τι ακριβώς είχε συμβεί εκεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

Στο νοσοκομείο του Βόλου, με τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε και η 52χρονη πεθερά του δράστη.

Μπαίνοντας στο σπίτι ο φερόμενος ως δράστης αντίκρυσε την μητέρα της συζύγου του, την οποία απώθησε με δύναμη και τη χτύπησε με το μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο, πριν προχωρήσει στη δολοφονία των δύο αδερφών.