Δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», μιλά για Airbnb βίλα Μητσοτάκη στην Τήνο

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο πρωθυπουργός διαθέτει έπαυλη που την ενοικιάζει στην πλατφόρμα Airbnb στην Τήνο από το 2014.

Σειρά ερωτημάτων επίσης θέτει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» για «την άδεια βραχυχρόνιας μίσθωσης της βίλας» του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Τήνο.

Δηλώθηκαν τα εισοδήματα από την ενοικίαση στο «πόθεν έσχες» και στην Εφορία;», αναρωτιέται η εφημερίδα, αποκαλύπτοντας το έγγραφο

με το οποίο είχε δοθεί στον κ. Μητσοτάκη το ειδικό σήμα λειτουργίας με βάση το νόμο 4179/2013 για την «τουριστική επιπλωμένη έπαυλη», η οποία εισήχθη σε ειδικό καθεστώς μίσθωσης.

Ποιο ήταν το ύψος των εισοδημάτων που μπορεί να να αποκόμισε από αυτή την κίνηση (εάν τελικά ενοικίασε τη βίλα) και κατά πόσον αυτά τα εισοδήματα δηλώθηκαν στην εφορία;
Την ενοικιάζει ακόμα και σήμερα;

Το δημοσίευμα κάνει λόγο πως στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού το 2021 τα τετραγωνικά της έπαυλης για πρώτη φορά εμφανίζονται να είναι 471,30, ενώ στα προηγούμενα 415,85!

Όπως διευκρινίζεται «η βίλα είχε αυθαίρετες κατασκευές και, μάλιστα, μεγέθους 55 τμ(!), τις οποίες νομιμοποίησε χρησιμοποιώντας τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4495/2017».

Η δε έπαυλη είναι στο 100% κυριότητας της συζύγου του πρωθυπουργού και βρίσκεται «στην τοπική κοινότητα Καρδιανής του Δήμου Εξωμβούργου, στην οποία τοποθετείται η μαγευτική παραλία του Αγίου Πέτρου».

βιλα, Μητσοτακης, τηνος, airbnb

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Κυριακάτικη Δημοκρατία»

kyriakatiki dimokratia