Δήμος Μαραθώνα: Κοσμοσυρροή στην μεγαλειώδη συγκέντρωση για την παρουσίαση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ του Σπύρου Λιβαθινού

Σπύρος Λιβαθινός

2.500 κάτοικοι του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης έστειλαν συγκλονιστικό μήνυμα αναγέννησης του τόπου στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 

«Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αποψινή σας παρουσία, πρώτα ως κάτοικος και εν συνεχεία ως υποψήφιος Δήμαρχος. Ειλικρινά, σας ευχαριστώ!»

Εμφανώς συγκινημένος και λίγο… αμήχανος («αν και έχω συνηθίζει να αγωνίζομαι μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, δεν έχω τι να πω για αυτό που βλέπω απόψε» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια) ο Σπύρος Λιβαθινός και οι υποψήφιοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ έγιναν μάρτυρες μιας προεκλογικής εκδήλωσης, που όμοιά της δεν έχει ζήσει ο τόπος μας!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών της εκδήλωσης, των εκπροσώπων των ΜΜΕ που βρέθηκαν στο Κτήμα Προμπονά, αλλά και της αστυνομίας ο κόσμος που βρέθηκε στο Μαραθώνα το βράδυ της Παρασκευής 17/5 έφτασε τους 2.500! Άλλωστε, μια βόλτα να έκανε κανείς στη Λεωφόρο Μαραθώνος, το μόνο που αντίκριζε ήταν μια ουρά χιλιομέτρων από σταθμευμένα οχήματα, παρά το γεγονός ότι περισσότερα από 600 αυτοκίνητα κάλυψαν τους χώρους και των τριών πάρκινγκ του Κτήματος Προμπονά που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της βραδιάς.

Ενδεικτικές ήταν οι αναφορές των δημοσιογράφων των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας που κάλυψαν την εκδήλωση και μετέδωσαν τις εικόνες στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών. 

Δείτε το ακόλουθο βίντεο:

Ωστόσο, η εκδήλωση δεν σφραγίστηκε μόνο από την πρωτοφανή προσέλευση των κατοίκων, αλλά και από το περιεχόμενό της. Μια βραδιά που κύλησε γεμάτη εκπλήξεις, αλλά που αντανακλούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο της δευτερόλεπτο τη σοβαρότητα και τη μεθοδικότητα που διέπει τον οργανισμό της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η δημοσιογράφος και μόνιμη κάτοικος Γραμματικού, Μαριάννα Πυργιώτη η οποία αφού προχώρησε σε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση του προγράμματος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ κάλεσε στο βήμα τον υποψήφιο Δήμαρχο Μαραθώνα, Σπύρο Λιβαθινό, όχι για να του απευθύνει… τυπικά το λόγο, αλλά για να τον «ανακρίνει» δημόσια, ενώπιον 2.500 μαρτύρων! 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με την εισαγωγή της μεγαλειώδους συγκέντρωσης και τα μηνύματα που έστειλαν τόσο ο Σπύρος Λιβαθινός, όσο και η Μαριάννα Πυργιώτη:

Για 25 περίπου λεπτά, οι κάτοικοι των τεσσάρων διαμερισμάτων του Δήμου Μαραθώνα που κατέκλυσαν κάθε χώρο του τμήματος Προμπονά, έγιναν μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης ζωντανής δημόσιας συνέντευξης υποψηφίου Δημάρχου, με τον Σπύρο Λιβαθινό να απαντά για την εμπειρία της πενταετίας Ψινάκη, την επόμενη μέρα του Δήμου και το σχέδιο με το οποίο επιχειρεί να επαναφέρει τον τόπο σε μονοπάτια ανάπτυξης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των 88 υποψηφίων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και στις πέντε εκλογικές αναμετρήσεις του Δήμου μας (Δημοτικό Συμβούλιο, Κοινότητα Βαρνάβα, Κοινότητα Γραμματικού, Κοινότητα Μαραθώνα, Κοινότητα Νέας Μάκρης) και τον Σπύρο Λιβαθινό να γράφει τον επίλογο βάζοντας τη δική του ξεχωριστή υπογραφή – δέσμευση: «Ένας είναι ο στόχος μας: Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα όλα αυτά που συζητήσαμε απόψε να μην έχουν πλέον καμία απολύτως σημασία. Να έχουμε εφαρμόσει τις λύσεις που απαιτούνται και όσα αναφέρονται στο πρόγραμμά μας να έχουν οδηγήσει το Δήμο Μαραθώνα σε μια πραγματικότητα για την οποία όλοι μας θα αισθανόμαστε περήφανοι!»