Δήμος Λάρνακας – Καλεί το κοινό να τηρεί τους κανονισμούς στην παραλία σκύλων

Εκκληση στο κοινό που επισκέπτεται την παραλία για λούσιμο σκύλων στην περιοχή του Spyros Beach, όπως τηρεί τους ισχύοντες κανονισμούς ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με τους άλλους λουόμενους της περιοχής, εξέφρασε ο Δήμος Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει ότι «οι κάτοχοι/ συνοδοί των σκύλων πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο την οριοθετημένη με περίφραξη και πινακίδες παραλία για λούσιμο των σκύλων και να φέρουν πάντοτε μαζί τους την άδεια κατοχής και το βιβλιάριο υγείας του σκύλου τους. Ακόμα πρέπει να δένουν με λουρί τον σκύλο τους όταν είναι εκτός της θάλασσας ώστε να αποφεύγεται οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους άλλους σκύλους αλλά και τους λουόμενους και να καθαρίζουν τα περιττώματα των σκύλων τους και να χρησιμοποιούν τους ειδικούς κάδους της παραλίας».

Υπενθυμίζεται ότι η παραλία για λούσιμο σκύλων στην περιοχή του Spyros Beach «καθορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών στις 31 Ιουλίου 2014 δυνάμει της διάταξης της παραγράφου (ζ), του εδαφίου (1) του άρθρου 5 Η του Περί Προστασίας της Παραλίας Νόμου – Κεφάλαιο 59 και η γνωστοποίηση δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 8/8/2014».

Σημειώνεται ότι «η συνεργασία του κοινού είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία της αναφερομένης παραλίας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η επισκεψιμότητα είναι υψηλή».

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί επίσης «τους πολίτες που δεν είναι κάτοχοι σκύλων, όπως χρησιμοποιούν τις παρακείμενες παραλίες και όχι την παραλία λουσίματος σκύλων για αποφυγή συνωστισμού και δημιουργίας προβλημάτων».

ΚΥΠΕ