Ο Δημήτρης Καλογεράς είναι ένας καταξιωμένος Μουσικός, δεξιοτέχνης της Κιθάρας , θαρρείς πως τα δάχτυλά του συνομιλούν με την καρδιά και οι νότες χορεύουν σε ότι αισθαντικό της έμπνευσης . Ο Ήχος λικνίζεται νοσταλγικά , δυνατά ή νωχελικά ανάμεσα σε αυθεντική παραδοσιακή έκφραση αλλά και έναν συγκερασμό κλασσικής , Βυζαντινής, αποτέλεσμα ισότιμο της πολύχρονης ενασχόλησής του με προσωπική προσπάθεια ατέλειωτων ωρών , αγάπης αστείρευτης που διαφαίνεται στην ερμηνευτική του απόδοση … Η φωνή του έρχεται ώριμη παιδεμένη , γεμάτη συναίσθημα … μια πανδαισία κυμάτων που απορροφά τους κραδασμούς γιατί έτσι εισβάλει στην ψυχή γλυκά , καθηλωτικά . Α.Ρ

Ο Δημήτρης Καλογεράς γεννήθηκε στο Νεοχώρι Καρδίτσας το 1962. Επηρεάστηκε από την παραδοσιακή μουσική του τόπου του καθώς και από τους καλλίφωνους πατέρα και θείο του. Η μεγαλύτερή του νοσταλγία είναι τα ωραία χρόνια όπου όλο το χωριό βίωνε μουσικά και τραγουδούσε τις χαρές και τις λύπες της ζωής, εικόνες που χάθηκαν στο χρόνο. Η υπέρλαμπρη Ηθοποιός Κατερίνα Γκατζόγια ( Γυναίκα του Δ. Καλογερά είναι περήφανη  για όλα τα όμορφα που η εσωτερικότητά του μεταδίδει.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ – ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Πτυχιούχος Κιθάρας του Πινδαρείου Ωδείου Αθηνών

Μαθητής του Γιώργου Κερτσόπουλου (Σολίστ και καθηγητής της κλασικής και φλαμένκο κιθάρας, ερευνητής της μουσικής, κατασκευαστής μουσικών οργάνων και χορδών…εφευρέτη των μαθηματικών αναλογιών της κιθάρας)

Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών «Ρωμανός ο Μελωδός»

Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Κάτοχος Συστατικής Επιστολής του κιθαριστή Γιώργου Κερτσόπουλου

Παραδοσιακός Κλαρινετίστας

Παραδοσιακός Τραγουδιστής

Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Αθηνών

Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων

Διπλωματούχος Ασυρματιστής (Α.Δ.Σ.Ε.Ν. Πρέβεζας)

 

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

 

20 χρόνια διδασκαλίας κλασσικής κιθάρας σε δημοτικά και ιδιωτικά ωδεία της Αθήνας και της Καρδίτσας

2 χρόνια διδασκαλίας βυζαντινής μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας

Μουσική επιμέλεια και ζωντανή ερμηνεία κιθάρας σε θεατρικά έργα

Εργάζεται σαν δάσκαλος στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

Στον πολυχώρο « ΑΙΤΙΟΝ » το Σάββατο 3 και 10 Νοεμβρίου

Ώρα 21.00’ ( Τζιραίων 8-10 – Μετρό Ακρόπολις )

Ο Δημήτρης Καλογεράς παρουσιάζει τη μουσική του δημιουργία συνδυάζοντας όλα τα μουσικά είδη που τον έχουν συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της ζωής του.

« Recital Guitar Virtuoso »

Είσοδος 3 Ευρώ

Όταν οι κλασσικοί και οι έντεχνοι ήχοι συνομιλούν με το « Δημοτικό » και όταν η Βυζαντινή μουσική φλερτάρει με τους ήχους του « Φλαμένγκο » με αποκορύφωμα τους χειμαρρώδεις αυτοσχεδιασμούς

Loading...