Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού για Εύβοια: H φωτιά «θα μείνει στην ιστορία ως μία μαύρη περίοδος» – Ολοκληρωτική καταστροφή αν φτάσει στο Αιγαίο

Δραματικές οι προειδοποιήσεις του δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού σχετικά με την πορεία της φωτιάς.

«Για ιστορική φωτιά του αιώνα» έκανε λόγο ο Γιάννης Κοτζιάς, δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που καίει για τρίτη ημέρα στην Εύβοια.

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα παραμένει δραματική και το πρωί απαιτήθηκε η εκκένωση και του χωριού Κεχριές, στο οποίο πλησίαζαν οι φλόγες.

Τι βραδινές ώρες είχαν εκκενωθεί άλλοι δύο οικισμοί, Αμέλαντες και Καραμειά.

«Ιστορική φωτιά του αιώνα»

Ο κ. Κοτζιάς, σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, εκτίμησε πως αυτή η φωτιά «θα μείνει στην ιστορία ως μία μαύρη περίοδος».

Παρείχε ενημέρωση για την εικόνα της φωτιάς, αναφέροντας πως αυτή την ώρα τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα στα ανατολικά, στις περιοχές της Σκεπαστής και των Αμπελάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φλόγες κινούνται προς το Αιγαίο. «Η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική εάν φτάσει στο Αιγαίο» προειδοποίησε, αλλά είπε πως υπάρχει πίστη για καλό αποτέλεσμα.

Ερωτώμενος για την πορεία που ακολούθησαν οι φλόγες, είπε πως η φωτιά ξεκίνησε από τη Λίμνη, κινήθηκε προς τις Ροβιές, ανέβηκε προς το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και τώρα κινείται προς τα ανατολικά.

Έκανε λόγο για «τεράστια έκταση» που κάνει δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης.

Τέλος, σημείωσε πως καίγεται πευκοδάσος και τόνισε πως αυτά τα δάση ρητινεύονται γεγονός που τα καθιστά «βόμβες».