Δικηγόρος Καϊλή: Γίνονται επιλεκτικά βασανιστήρια σε βάρος της στις βελγικές φυλακές

«Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται βασανιστήρια στις βελγικές φυλακές», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τον Γιάννη Πιτταρά και τον Γιώργο Γρηγοριάδη ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Επί 16 ώρες ήταν σε ένα κελί της αστυνομίας, με ένα φως που δεν έκλεισε για 16 ώρες και ήταν άυπνη. Υπάρχουν κανόνες του ΟΗΕ που η αυπνία θεωρείται βασανιστήριο. Της πήραν το παλτό, την αφήνουν με μία ζακετούλα και τουρτούριζε από το κρύο. Το κρύο είναι μέθοδος βασανιστηρίων που ξεκινάει από το μεσαίωνα και φθάνει μέχρι σήμερα σε ορισμένες χώρες», πρόσθεσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή τονίζοντας:

«Αυτές οι συμπεριφορές, τα βασανιστήρια, είναι ανεπίτρεπτα. Θα τα καταγγείλω και δεν θα διστάσω να καταγγείλω και τον ανακριτή. Γίνονται επιλεκτικά σε βάρος της κας Καϊλή. Από την πρώτη στιγμή, πέρα από τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν, δεν έχουν στοιχεία να δέσουν τη δωροδοκία και υπάρχει ένα σύστημα στις Βρυξέλλες που θέλουν ομολογίες. Αυτά θυμίζουν στιγμές μεσαίωνα, η Ιερά Εξέταση που με βασανιστήρια σε έκαναν να ομολογήσεις. Θέλουν να την λιώσουν, θέλουν να την κάνουν να ομολογήσει. Επανειλημμένα μου έχει πει κομμάτια να με κάνουν, να παραδεχθώ δωροδοκία από τους Καταριανούς που δεν τους έχω κάνει τίποτα και ούτε είχα σχέση, δεν θα το κάνω. Ας με τελειώσουν, ας με βασανίσουν, δεν θα παραδεχθώ κάτι άλλο. Το στίγμα ότι είμαι μία γυναίκα που με έχουν δωροδοκήσει δεν θέλω να το κληροδοτήσω στην κόρη μου. Δεν θα ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει».

Ερωτηθείς αν η Εύα Καϊλή θα κρατήσει την έδρα της στο ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε ότι «αν με ρωτήσει θα της πω να την κρατήσει και θα δώσουμε τον αγώνα στο Δικαστήριο γιατί με τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα δεν στοιχειοθετείται το βασικό αδίκημα, της δωροδοκίας και όλα τα υπόλοιπα είναι έωλα».