Δίκη Τοπαλούδη: Διεκόπη για τρίτη φορά – Αρνήθηκαν 4 δικηγόροι να υπερασπιστούν τον 22χρονο Αλβανό

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η δίκη στο Εφετείο των κατηγορουμένων για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Ο ένας μετά τον άλλο οι τρεις δικηγόροι που διόρισε το δικαστήριο για να υπερασπιστούν τον Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση, για λόγους ηθικής τάξεως με αποτέλεσμα η διαδικασία να «μπλοκάρει». Είχε προηγηθεί η παραίτηση του συνηγόρου του κατηγορούμενου ο οποίος προσερχόμενος στο δικαστήριο ζήτησε την αναβολή της δίκης υποστηρίζοντας πως ο χρόνος που είχε στη διάθεση του δεν ήταν αρκετός για να μελετήσει το περιεχόμενο της δικογραφίας, καθώς διορίστηκε πρόσφατα από τον νεαρό κατηγορούμενο.

«Οι άλλοι συνάδελφοι διάβασαν σε δυο ώρες την απόφαση. Τι είναι αυτά που λέτε;» παρατήρησε η πολιτική αγωγή απευθυνόμενη στον συνήγορο που παραιτήθηκε ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό των τριών νέων δικηγόρων.

Μάλιστα, έξω από τη δικαστική αίθουσα ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη επισήμανε στον παραιτηθέντα συνήγορο την ταλαιπωρία που υφίσταται η οικογένεια του εξαιτίας των διακοπών. «Συμπαρίσταμαι στο πόνο σας αλλά και εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου», του απάντησε ο δικηγόρος.

Το χειροκρότημα στη δικηγόρο

Η διαδικασία , ωστόσο, δεν προχώρησε παρά τον διορισμό των νέων δικηγόρων καθώς η πρώτη συνήγορος επικαλέστηκε την καταγωγή της από τη Ρόδο λέγοντας πως η ίδια επισκέφθηκε το σημείο «που πνίξανε αυτό το κορίτσι». «Είμαι η ίδια μητέρα και δεν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση. Μου είναι αδύνατον» ανέφερε χαρακτηριστικά και καταχειροκροτήθηκε. Αλλά και η δεύτερη συνάδελφος της που διορίστηκε ήταν αρνητική. «Και μόνο που είμαι εδώ, είμαι πολύ ταραγμένη. Δεν θα ασκήσω τα καθήκοντά μου ούτε εγώ» είπε με τον τρίτο δικηγόρο, που επίσης αρνήθηκε τον διορισμό του, να σημειώνει: «Ως άνδρας που σέβεται τη γυναίκα δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την υπόθεση».

«Γνωρίζετε πολύ καλά πως λειτουργεί το δικαιικό μας σύστημα. Υπάρχει νομικός πολιτισμός, ευτυχώς, και κάθε κατηγορούμενος δικαιούται υπεράσπισης, ότι και να έχει κάνει. Πάντως και στα ποινικά, αυτούς που υπερασπίζεστε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα έχουν διαπράξει. Αυτό είναι ντροπή για το νομικό σύστημα. Αυτό μπορεί να το θέλει η κοινή γνώμη αλλά δεν είναι σωστό. Η σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και η ΕΣΔΑ που τόσες φορές επικαλείστε προβλέπει το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Αν πάει έτσι τότε κανείς δε θα έρθει» ήταν η απάντηση της εισαγγελέως της έδρας λίγο πριν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο διακόψει για τις 21 Μαρτίου. Προηγουμένως , το δικαστήριο όρισε δυο νέους δικηγόρους οι οποίο ανέλαβαν την υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

«Δεν φταίω»

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησαν από το δικαστήριο να καταθέσουν στις 28 Μαρτίου, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος, πάντως, κάθισε και σήμερα στο εδώλιο και όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο, αφού δήλωσε ως επαγγελματική ιδιότητα ζαχαροπλάστης, έδωσε το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής αρνούμενος τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

«Δε φταίω. Δε έκανα αυτά για τα οποία κατηγορούμαι και ζητάω συγγνώμη. Αγαπώ και σέβομαι τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.