Δίκη Πισπιρίγκου: «Ο Δασκαλάκης θα έχει πολλά προβλήματα στο δικαστήριο» σύμφωνα με τον Κούγια

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που έχει χαρακτηριστεί από τον δικηγόρο της ως η «πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα» έχει κληθεί να αντικρούσει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία του παιδιού της, τη στιγμή που της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας.

Άξονας της υπερασπιστικής γραμμής, θα είναι η γνωμοδότηση της ιατροδικαστού Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία θα καταθέσει ως εμπειρογνώμονας, διορισμένη από την 34χρονη. Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» χαρακτήρισε ως «ατυχή στιγμή της δικαιοσύνης» το γεγονός ότι την Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη και παράλληλα η 34χρονη θα κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Το υπόμνημα για την απολογία της είναι 125 σελίδες. Μόνο για να το διαβάσει η κυρία ανακριτής θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ημέρες. Είπα να μην ταλαιπωρηθούν οι ένορκοι, το δικαστήριο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Έχει νεκρώσει το Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Παρόλα αυτά δεν ακούστηκα», δήλωσε. «Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται εννέα μήνες. Το 18μηνο συμπληρώνεται 5 Νοεμβρίου, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει δίκη «άρπα κόλλα». Έχω πάντα εμπιστοσύνη στα δικαστήρια, όμως με σοκάρει αυτή η εξέλιξη. Αύριο το πρωί δεν θα γίνει η δίκη, θα περιμένει ένα ολόκληρο δικαστήριο πότε θα τελειώσει η ανάκριση».

«Ο Μάνος Δασκαλάκης θα έχει πολλά προβλήματα στη δίκη»

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στον Μάνο Δασκαλάκη, πρώτο μάρτυρα κατηγορίας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης αφαιρεί τις φωτογραφίες από τα μνήματα των παιδιών. «Χθες του διατύπωσα ένα ευθύ παράπονο, για ποιο λόγο βγάζει τις φωτογραφίες των παιδιών από τους τάφους. Είχε αυθάδη τρόπο απέναντί μου και το έκανε μπροστά τους δικηγόρους του. Του είπα ότι είναι ποινικό αδίκημα και μου είπε «καλά, θα κάνω ότι γουστάρω». Ο Μάνος Δασκαλάκης θα έχει πολλά προβλήματα στη δίκη». Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η δίκη αυτή θα είναι η «δίκη των ιατροδικαστών», ενώ τόνισε πως στο υπερασπιστικό τους οπλοστάσιο έχουν 8 ιατροδικαστές, δύο παθολογοανατόμους και ένα καθηγητή πανεπιστημίου.Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, ενώ την ίδια ημέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Μπαλάσκας: Η διαδρομή της κεταμίνης δεν βρέθηκε ποτέ

Την ίδια ώρα, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, εξηγεί πως δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για την διαδρομή της κεταμίνης. «Τα στοιχεία που μάζεψε η αστυνομία είναι μαρτυρίες. Όλα βρέθηκαν σε έναν φάκελο και αποφασίστηκε να προφυλακιστεί η Πισπιρίγκου. Όλα θα κριθούν στο δικαστήριο. Έχει πολύ δρόμο η υπόθεση. Αν τεκμηριωθούν οι αποδείξεις, μόνο τότε θα υπάρξει ενοχή».