Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Σοκάρει η περιγραφή της μάρτυρος

Η δεύτερη καταγγέλλουσα στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη περιέγραψε στο δικαστήριο καρέ – καρέ τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε.

Η ηθοποιός ήταν εμφανώς ταραγμένη και η κατάθεση της διεκόπη τρεις φορές, λόγω της συναισθηματικής της φόρτισης.

«Μου ζητούσε να του μιλάω στο ενικό. Δεν μπορούσα να το κάνω. Δεν αισθανόμουν οικειότητα. Το κάνω και στη ζωή μου γενικά. Μου πρότεινε να διαβάσω ένα βιβλίο, μαθηματικού περιεχομένου, του Απόστολου Δοξιάδη «Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκολντμπαχ».

Το αγόρασα αμέσως και για να καταλάβω τι σημαίνει. Δεν είχε καμία σχέση με θέατρο. Όταν πήγα και του είπα δεν κατάλαβα. Μου είπε ότι γιατί εγώ θα είμαι για σένα ο «θείος Πέτρος, ο μέντοράς σου». Το βιβλίο ήταν για ένα δάσκαλο μαθηματικών και το μαθητή του. Κάποια στιγμή μου ζήτησε να παρακολουθήσω την παράσταση από τις κουιντες. Μου είπε ωστόσο να μην πω για την αντικατάσταση. Του λέω η κοπέλα δεν γνωρίζει ότι θα αντικατασταθεί; Εκεί δίστασε και τα μάσησε λιγάκι» περιέγραψε η μάρτυρας για τις πρώτες της συναντήσεις με Πέτρο Φιλιππίδη.

Η μάρτυρας είπε πως έβλεπε τον Πέτρο Φιλιππίδη ως δάσκαλο. «Εγώ τον έβλεπα ως δάσκαλο. Ως μεγάλο σκηνοθέτη, που μαθητεύω δίπλα του. Ότι ήμουν μαθήτρια που δε φέρνει αντιρρήσεις. Έτσι θεωρούσαμε. Εκεί στις κουίντες ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με ανθρώπους παράστασης. Μου έκανε κάποιες κινήσεις που μου φαινόταν φυσιολογικές. Μου είχε πει μυρίζεις ωραία, ένα ωραίο σχόλιο. Παρακολούθησα απογευματινή και βραδινή από τις κουίντες», ανέφερε στην κατάθεση της.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό, όπου ο Πέτρος Φιλιππίδης επέμενε να μπει στο αυτοκίνητο του. «Ένα βράδυ, χαιρετηθήκαμε και ήρθε λίγο πιο κάτω και μου είπε μπες στο αυτοκίνητο. Εγώ δεν αισθανόμουν καλά, αλλά όποιος και να μου το ζήταγε θα το αισθανόμουν έτσι. Μπήκα, δεν έγινε τίποτα επιλήψιμο. Πρέπει να ήταν Φεβρουάριος. Υπήρχε και ένα μικρό διάστημα μέχρι το Πάσχα» τόνισε η μάρτυρας.

Η ημέρα της επίθεσης

«Εκείνη την ημέρα είχα ραντεβού με μία φίλη μου πριν πάω στο θέατρο. Έπαιζε τότε στον «Λάκη τον γλυκούλη» και μου είπε ότι «υπάρχει ένας ρόλος και σε έχω προτείνει».

Με πήρε να πάω νωρίτερα από το θέατρο. Καταλάβαινα τότε ότι όλη η θετική αντιμετώπιση ήταν επειδή είχα πάει συστημένη από γνωστό άνθρωπο. Είχα πάρει μόνη μου ένα πρόγραμμα της παράστασης. Μου είπε να πάω νωρίτερα να μου δώσει κείμενο και μου είπε «έχω και τα σενάρια του ρόλου». Ήξερα ότι είναι αστείο για τον Πέτρο Φιλιππίδη να πάει ένα δικό του άνθρωπο σε ένα κανάλι που εργαζόταν τόσα χρόνια» περιέγραψε η μάρτυρας.

«Μου είπε να πάω κατά τις 12 το μεσημέρι. Είπα στη φίλη μου «θα σε πάρω τηλέφωνο μόλις τελειώσω». Με πήγε ο σύντροφος μου. Γύρω 12 με 12:30. Ήταν κλειστό. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να πάω από την πίσω πόρτα. Με ξάφνιασε όταν με υποδέχθηκε φορώντας ένα παντελόνι και ένα φανελάκι. Μου λέει βγάλε το παλτό σου. Λέω «θα το φορέσω λίγο ακόμα διότι κρυώνω». Ήταν η δεύτερη φορά που είχα έρθει σε δύσκολη θέση. Η πρώτη ήταν όταν είχα πάει στο καμαρίνι και βγήκε η ενδύτρια, μου είπε «έλα μέσα» και λέει ο Φιλιππίδης «έλα ηθοποιοί είμαστε». Οι ηθοποιοί δεν γδυνόμαστε ο ένας μπροστά στον άλλον άνευ λόγου. Συμβαίνει όταν υπάρχει λόγος», εξιστόρησε η μάρτυρας στο δικαστήριο και ζήτησε να διακοπεί για λίγο η κατάθεση, καθώς δεν αισθανόταν καλά.

Μετά από λίγο το δικαστήριο επανήλθε και η μάρτυρας συνέχισε να περιγράφει: «Αισθανόμουν άβολα. Του είπα ότι κρυώνω και είπα ότι θα το φορέσω λίγο ακόμα παλτό μου. Μου πρόσφερε κάτι να πιω. Δε το θεώρησα κακό. Κάθισα στον καναπέ που καθόμουν πάντα. Τότε αισθάνθηκα το χέρι του να με αγκαλιάζει και να με πιάνει και με κάθισε πάνω του, χαϊδεύοντας με στα πόδια. Σηκώθηκα και πήγα πίσω στον καναπέ. Έκανα ψέματα ότι μιλάω με τη μητέρα μου στο τηλέφωνο και πρέπει να πάω πίσω. Κάθισα ξανά λίγο στον καναπέ για να φύγω. Άμεσα ήρθε και έκατσε δίπλα μου από την αριστερή πλευρά και από εκεί ξεκίνησε ένας εφιάλτης. Όρμησε πάνω μου σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, τα μάγουλα, το πρόσωπο. Του είπα «σταματήστε, δε θέλω να το κάνουμε αυτό» και αυτός συνέχιζε, ενώ προσπαθούσα να τον απωθήσω με τα χέρια μου, ενώ μου έλεγε χυδαία λόγια» είπε η μάρτυρας, ενημερώνοντας το δικαστήριο ότι δεν αισθάνεται καλά με αποτέλεσμα να διακοπεί για μία ακόμα φορά η συνεδρίαση.

Μετά από λίγα λεπτά η σύνθεση του δικαστηρίου ανέβηκε και πάλι με την καταγγέλλουσα να εξηγεί: «Έρχομαι σε μεγάλη ένταση, ούτε λιποθυμάω, ούτε τίποτα. Κάθισε δίπλα μου και μου όρμησε. Άρχισε να με φιλάει στο λαιμό και στο πρόσωπο. Προσπαθούσε να φτάσει μέχρι στόμα. Με πίεζε, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα και στα πόδια. Όλα ήταν μέσα σε μια ασταμάτητη πάλη. Ήταν αδύνατον να τον απωθήσω. Ήταν εύσωμος και ογκώδης. Τον αισθανόμουν τεράστιο. Προσπαθούσα να τον απωθήσω και για αυτό κουνιόμουν ασταμάτητα. Ενώ με πίεζε στον καναπέ, ανέβηκε πάνω στα γόνατα μου με τα πόδια του. Αυτό το έκανε, κάποια στιγμή άφησε τα χέρια και έβγαλε το φανελάκι. Είδα, είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Με ακούμπαγε μέσα σε όλη αυτήν την πάλη….».

Τελικά με παρέμβαση της προέδρου του δικαστηρίου, η κατάθεση της ηθοποιού θα συνεχιστεί αύριο.

Οι αντεγκλήσεις ανάμεσα σε υπεράσπιση και δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας ήταν συνεχείς, με την ένταση να χτυπάει αρκετές φορές «κόκκινο» στη δικαστική αίθουσα ακόμα και με αφορμή τις διακοπές στις καταθέσεις της καταγγέλλουσας.