Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Όσα κατέθεσε η μητέρα καταγγέλλουσας

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα βγει τις επόμενες ημέρες από το νοσοκομείο ενώ όπως τόνισε ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακοπουλος, έχει καταβληθεί και η εγγύηση των 20.000 ευρώ με τα χρήματα να καταβάλλονται με τη συμβολή δυο θεατρικών παραγωγών, αλλά και με ένα ποσό που δόθηκε από το ΣΕΗ από τα πνευματικά δικαιώματα του ηθοποιού.

«Ο κ. Μπιμπίλας ενημέρωσε τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππιδη ότι υπάρχει ένα ποσό να λάβει και για εμάς ήταν σημαντικό» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η κατάθεση της μητέρας

Η μάρτυρας, η οποία δήλωσε «μητέρα της επιζήσασας» με την πρόεδρο να της ζητά να το διορθώσει, περιέγραψε στην κατάθεση της, την γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, με τον οποίο συνεργαζόταν. Η μάρτυρας περιέγραψε ότι η κόρη της την επισκεπτόταν στις παραστάσεις. Η συνεργασία τους συνεχίστηκε και σε κάποιο σημείο η μάρτυρας περιέγραψε πως την είχε λεκτικά παρενοχλήσει ο ηθοποιός.

Η μάρτυρας ανέφερε πως εμπιστευόταν τον ηθοποιό και είχε δείξει ενδιαφέρον για την κόρη της. «Στην πρεμιέρα του Μπακαλόγατου ρώτησε την κόρη μου αν έχει γραφτεί σε σχολή υποκριτικής και μου είπε πως θα διδάξει ο ίδιος σε σχολή και να γραφτεί εκεί το παιδί. Ξεκίνησαν τα μαθήματα και τον ρώτησα πως τη βλέπει. Εκείνος είπε πως “έχει τη σπίθα!”. Κάποια μέρα όταν τελείωσαν το μάθημα την έφερε με το αυτοκίνητο στο θέατρο που είχαμε την παράσταση. Το παιδί ήταν πολύ ευχαριστημένο στη σχολή».

Πρόεδρος: Αναφέρατε συμπεριφορές του κατηγορουμένου προς εσάς. Εσείς που είχατε μια νεαρή κόρη την είχατε προειδοποιήσει να κρατάει αποστάσεις;

Μάρτυρας: Ποτέ! Δεν θα το υποψιαζόμουνα! Μου έλεγε “το παιδί σου είναι και παιδί μας”.

Η κόρη της μάρτυρος έχει καταγγείλει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης την βίασε δύο φορές το 2008.

Για το πρώτο περιστατικό βιασμού η μάρτυρας τόνισε ότι το 2008, η κόρη της της είπε πως θα πήγαινε να τη δουν για μια παράσταση στο θέατρο που έπαιζε ο Φιλιππίδης. «Όταν γύρισα το βράδυ στο σπίτι, η πόρτα της ήταν κλειστή. Το πρωί τι ρώτησα “τι έγινε στο Ήβη;”. Εκείνη ήταν νευρική και αγχωμένη. Μου λέει “άσε με τώρα με το Ήβη. Δε με θέλει μάλλον για το ρόλο”. Εγώ τον ρώτησα όταν τον είδα αν θα πάρει το παιδί για το ρόλο, αυτός φώναξε “όχι τώρα, όχι τώρα!”. Δεν έμαθα τι είχε γίνει».

Σχετικά με το δεύτερο περιστατικό περιέγραψε ότι τον Οκτώβριο όταν πήγε με την κόρη της στο θέατρο και ο Φιλιππίδης είπε στο νεαρό τότε κορίτσι να μείνει έξω. «Τον ρώτησα αν έχει συμβεί κάτι, δεν απάντησε. Ρώτησα μετά το παιδί μου και μου είπε “δεν τον ξέρεις τώρα; Είναι αλλοπρόσαλλος”. Το παιδί δεν ήθελε να μάθω κάτι για να μη φύγω από τη δουλειά μου. Μάνα είμαι, δεν ξέρω κι εγώ τι θα έκανα!».

Προέδρος: Μετά το περιστατικό αυτό που δεν την άφησα να μπει, δεν σας είπε κάτι;

Μάρτυρας: Έβλεπα μετά από αυτό μια φυσιολογική κατάσταση.

Η μάρτυρας περιέγραψε και μία συζήτηση που είχε με τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη το 2010 σε μία παράσταση του Σπύρου Μπιμπίλα. «Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει “εδώ είσαι εσύ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!”. Βγήκαμε έξω μαζί με τον Μπιμπίλα. “Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;”. Εγώ ταράχτηκα. “Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε” μου είπε. Της λέω “δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου. Ένα πράγμα θέλω να μου πεις… είχαν σχέση;” είπε η μάρτυρας.

Προέδρος: Σας το ανέφερε σα να συμβαίνει το 2010; Έτσι όπως το λέτε φαίνεται σαν να συνέβαινε το 2010.

Μάρτυρας: Μου έλεγε “δε με ενδιαφέρει αν έχει γίνει η διείσδυση”.

Πρόεδρος: Γιατί να σας το πει δυο χρόνια μετά;

Μάρτυρας: Εγώ της είπα ότι την απατά, έχει υποστεί τόσα, και ότι μου λέει πως η κόρη μου ορέχτηκε αυτόν; Αυτή μου έλεγε ότι ξέρει ότι κάτι υπάρχει.

Πρόεδρος: Ναι αλλά είναι σαν να συνέβαινε τότε όπως τα λέτε.

Μάρτυρας: Έτσι τα έλεγε. Ήταν παρανοϊκό αυτό που ζούσα. Πήγα να δω το παιδί μου και της είπα τι μου είπε η Νίνου. Το παιδί μου λέει “δε μπορούσα να σου πω ότι είναι μαλ@@@ς και παρενοχλητικός και μου στέλνει μηνύματα”. Το 2021 μου είπε για παρενόχληση σωματική. Μου είπε πως την έχει καλέσει ο εισαγγελέας και θα πάει στην ανακρίτρια. Νόμιζα πως θα μας καλέσει όλους. Άρχισα να διαβάζω. Την παίρνω τηλέφωνο της λέω διάβασα ότι έχει βιάσει μια κοπέλα στο Ήβη. Μου λέει “μανούλα μου μη με ρωτήσεις περισσότερα αλλά το κορίτσι του Ήβη είμαι εγώ”. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;».

Η μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων και από την εισαγγελέα της έδρας, ενώ κάποια στιγμή ξέσπασε: «Την έστειλα εγώ να τη βιάσει το καταλαβαίνετε; Την έστειλε εγώ με χαρά σε αυτόν!».

Εισαγγελέας: Υπάρχουν δυο χρονικά διαστήματα. Η στιγμή των γεγονότων και η στιγμή που το μαθαίνετε. Η κόρη σας όταν σας μίλησε ξέρετε ότι αναφέρεται σε δυο περιστατικά;

Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Άρα ξέρατε ότι στο τηλεφώνημα που δέχτηκε να πάει στο θέατρο για ένα ρόλο και πήγε χαρούμενη, είχε προηγηθεί το ένα περιστατικό;

Μάρτυρας: Ναι. τη ρώτησα. Τι σκέφτηκε και γιατί πήγε. Μου είπε πως θεώρησε πως θα της ζητήσει συγγνώμη.