Δίκη Λιγνάδη: Τη Δευτέρα η απολογία του σκηνοθέτη – Ολοκληρώθηκε σήμερα η εξέταση μαρτύρων

Δίκη Λιγνάδη

Στην τελική ευθεία, ύστερα από τέσσερις μήνες, μπαίνει η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης αναμένεται να απολογηθεί για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που κατηγορείται, το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον του κατηγορουμένου, «υπερασπίστηκαν» το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του, αποδίδοντας την εμπλοκή του στις αντιπαλότητες και το φθόνο που υπάρχει στον επαγγελματικό του χώρο.

«Τα τέσσερα χρόνια που είχαμε σχέση, ήταν πολύ χαρούμενα και δεν είχα υποστεί λεκτική ή σωματική βία. Μου φέρθηκε με μεγάλη τρυφερότητα και δεν είχα δει κανένα στοιχείο κακό και βίας.

Χωρίσαμε φιλικά και όλα αυτά τα χρόνια η συμπεριφορά του ήταν άψογη» υποστήριξε η γυναίκα που υπήρξε πρώην σύντροφός του κατηγορουμένου, προσθέτοντας πως ο Δημ. Λιγνάδης «δεν είχε ποτέ προβλήματα με συναδέλφους του, είχε καλή συμπεριφορά.

Υπήρχαν αντιπαλότητες βέβαια. Παλαιότερες σχέσεις του με πίκρα, συνάδελφοι του που ζήλευαν…».

Εισαγγελέας: Ο φθόνος τους δηλαδή έφτασε σε τέτοιο σημείο που να καταλήξουμε εδώ..

Μάρτυρας: Δεν ξέρω. Αλλά είναι φθόνος επαγγελματικός και φθόνος ανθρώπων πικραμένων στον ερωτικό τομέα. Κάποιοι από αυτούς θα θέλουν να τον καταστρέψουν. Μπορεί κάτι να ξεκινάει επαγγελματικά και να προστίθενται εκεί και άτομα με ερωτικές απογοητεύσεις. Δεν έχω κάτι παραπάνω ως στοιχείο και για αυτό δεν λέω συγκεκριμένα πράγματα.

Εισαγγελέας: Γιατί ήρθατε εδώ σήμερα;

Μάρτυρας: Έμεινα άναυδη με όλα αυτά που άκουσα. Είδα ένα ποίημα δικό μου σατυρικού περιεχομένου πολύ μετά που χωρίσαμε, να αναλύεται σε πρωινή εκπομπή σα να ήταν ποίημα ανήλικου. Ήταν ένα προσωπικό μου στοιχείο που πήραν στην τηλεόραση και σε μια εφημερίδα. Ένιωσα άσχημα. Και γιατί τον παρουσίαζαν ως τέρας.

Στο βήμα του μάρτυρας ανέβηκε και ο διακοσμητής του Δημ. Λιγνάδη, ο οποίος ρωτήθηκε επισταμένως γύρω από τον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος του κατηγορουμένου συγκριτικά με τις περιγραφές των καταγγελλόντων.

Τέλος εξετάστηκε και η οικιακή βοηθός του Δημ. Λιγνάδη, η οποία υποστήριξε πως ουδέποτε είχε δει κάποιον άλλο στο σπίτι του κατηγορούμενου πλην τον ίδιο.

«Πήγαινα όποτε μπορούσα γιατί πήγαινα στη μητέρα του κι επειδή εκείνος δούλευε μέχρι αργά και δεν ήθελα να ενοχλώ.. Κάποιες φορές ήταν εκεί.

Εγώ δεν έχω δει κανέναν στο σπίτι, ούτε άνδρα ούτε γυναίκα, από το 2011 μέχρι τη μέρα που τον συνέλαβαν» κατέθεσε.