Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Πτώση και χαμός στον τερματισμό στη Λάρισα (βίντεο)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2022 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Όπως φαίνεται και στο video του “larissanet.gr”, ένας ποδηλάτης -που ακολουθούσε το γκρουπ των προπορευόμενων- έχασε την ισορροπία του ελάχιστα πριν τη γραμμή του τερματισμού και ακολούθησε… ο κακός χαμός.

Οι ποδηλάτες που ήταν ακριβώς από πίσω του, άρχισαν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο και να πέφτουν στην άσφαλτο, αναγκάζοντας όσους ακολουθούσαν να κόψουν ταχύτητα, για να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Εκτός των διασωστών που έσπευσαν άμεσα να δώσουν βοήθειες, τις υπηρεσίες τους πρόσφεραν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Καλαμπάκας.

Να αναφέρουμε ότι το 4ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, το οποίο εκκίνησε από την Καρδίτσα, ολοκληρώθηκε στη Λάρισα με νικητή τον Δανό Νιλς Λάου Μπρόγκε της BHS – PL Belton Bornholm και τους αθλητές να καλύπτουν μία απόσταση 176,5 χιλιομέτρων.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ιταλός Ατίλιο Βιβιάνι της Bingoal Pauwels Sauces WB και στην τρίτη ο Ισπανός Νταβίντ Γκονζάλεθ Λόπεθ της Caja Rural RGA.

Ξεπερνώντας το ατύχημα που είχε στην τελική ευθεία του χθεσινού ετάπ, ο Νεοζηλανδός Ααρον Γκέιτ της Bolton Equities Blackspoke διατηρεί την μπλε φανέλα του επικεφαλής της γενικής κατάταξης, με τον συμπατριώτη και συναθλητή του Τζέιμς Φουσέ να παραμένει πρώτος στα σπριντ ανάβασης (πορτοκαλί φανέλα).

Ο νικητής του 4ου ετάπ, Νιλς Λάου Μπρόγκε, πέρασε πρώτος στην κατάταξη των πόντων (πορτοκαλί φανέλα) και ο επίσης Δανός Εμίλ Ιβερσεν της BHS-PL Beton Bornholm διατηρεί τη λευκή φανέλα της κατηγορίας U23.