Διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας: Το βράδυ η νέα συνάντηση στη Λευκορωσία

Διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα συνάντηση Ρωσίας – Ουκρανίας στο έδαφος της Λευκορωσίας ενδεχομένως να διεξαχθεί σήμερα το βράδυ.

Ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων για τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ λόγω της συνέχισης των σφοδρών επιχειρήσεων από την ρωσική πλευρά για την κατάληψη κρίσιμων στρατηγικής σημασίας στόχων.

Και ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων για τον οποίο δεν υπάρχει αισιοδοξία για έκβαση θετικού αποτελέσματος, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μπρεστ, στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Ουκρανία να δεσμευτεί για το «ουδέτερο καθεστώς» του Κιέβου και να οργανώσει δημοψήφισμα για αυτό το θέμα.

Εκτός από αυτό, η ρωσική πλευρά ζήτησε από την Ουκρανία να αναγνωρίσει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στα διοικητικά σύνορα των αντίστοιχων περιοχών και να αποσύρει το αίτημά της να επιστραφεί η Κριμαία στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε από την πλευρά της την κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφός της.