Διαπίστευση στη Βουλή με πλαστή ταυτότητα ζήτησε ο Φουρθιώτης- Στη Δικαιοσύνη ο φάκελος

Μένιος Φουρθιώτης

Ο Μένιος Φουρθιώτης έστειλε δικαιολογητικά στη Βουλή για να πάρει διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη – Μεταξύ των εγγράφων έστειλε βιογραφικό και τη δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ που αποδείχθηκε πλαστή

Φάκελο στην Δικαιοσύνη για τον Μένιο Φουρθιώτη αναμένεται να στείλει και η Βουλή των Ελλήνων με το ερώτημα της πιθανής εξαπάτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές του έτος ο Μένιος Φoυρθιώτης επιχείρησε να αποσπάσει διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη στέλνοντας στο γραφείο τύπου της Βουλής τα σχετικά δικαιολογητικά.

Μεταξύ των εγγράφων απέστειλε βιογραφικό και την δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ η οποία όπως πρόσφατα αποδείχθηκε είναι πλαστή.

Η εξέταση του σχετικού αιτήματος εκκρεμούσε από τότε, ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο Φουρθιώτης έχει πλαστογραφήσει την ταυτότητα της ένωσης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αποφάσισε να διαβιβάσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα με το ερώτημα της απόπειρας απάτης.

Τι αναφέρει η Βουλή σε ανακοίνωσή της

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής: «Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της

ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη»