Διακοπές ρεύματος στην Αθήνα: Πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται, το απόγευμα της Τετάρτης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, την ώρα που ο καύσωνας συνεχίζει να πλήττει τη χώρα με αποτέλεσμα οι καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος να είναι αυξημένες

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτή τη στιγμή προβλήματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας -Σύνταγμα, Ομόνοια, Μοναστηράκι και άλλες περιοχές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός πως μια γραμμή μέσης τάσης είναι εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αναμένεται αναμένεται μέχρι τις 18:30.

Σημειώνεται για σήμερα, Τετάρτη, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ανακοινώσει και κάποιες προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος.

Τι να προσέξετε στη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών

Συστάσεις προς τους καταναλωτές για εξοικονόμηση ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής την περίοδο του καύσωνα και μετατόπιση της κατανάλωσης τις μεσημβρινές ώρες οπότε κορυφώνεται η παραγωγή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά απηύθυνε, τις προηγούμενες ημέρες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα για την υποβοήθηση της ασφάλειας και της επάρκειας του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας της Χώρας, συστήνονται τα εξής μέτρα:

Λειτουργούμε τις ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) κατά προτίμηση τις μεταμεσημβρινές ώρες (14:00 – 18:00), όταν υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικής ενέργειας και από τα φωτοβολταϊκά.
Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
Κλείνουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες, όταν λειτουργεί κλιματισμός για να μειώσουμε τις απώλειες.
Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) μεταξύ 20:00 – 22:00. Το συγκεκριμένο δίωρο, το Σύστημα δοκιμάζεται, καθώς η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας κορυφώνεται και εκλείπει και η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.
Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε τα κλιματιστικά στο δίωρο 20:00 – 22:00, εφόσον από νωρίτερα έχουμε μειώσει τη θερμοκρασία του σπιτιού μας και η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος αρχίζει να μειώνεται.
Δεν ξεχνάμε φώτα ανοιχτά ή συσκευές σε λειτουργία αδράνειας (standby).