Διακοπές: «Φωτιά» στα ναύλα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στην διαμονή -Απλησίαστα τα νησιά για τους Έλληνες:

Δύσκολες θα είναι φέτος οι διακοπές για τους περισσότερους, καθώς τόσο τα έξοδα διαμονής όσο και εκείνα της μετακίνησης, κυρίως με το πλοίο, έχουν εκτοξευτεί.

Αναλυτικότερα, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μοιάζουν απλησίαστα με μία αύξηση τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρυσι, καθιστώντας ακόμα και αδύνατες τις διακοπές για πολλούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το κόστος για ένα εισιτήριο για Σύρο στην οικονομική θέση του ημισυμβατικού πλοίου, που ανέρχεται σε 45,50€.

Στο ταχύπλοο φθάνει τα 62,50. € Η μεταφορά αυτοκινήτου κοστίζει 102,50€. Άρα συνολικά μία τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά κάτω των 12 ετών, καλείται να πληρώσει 478€ μετ΄ επιστροφής.

Το εισιτήριο του επιβάτη για Ρόδο, στην οικονομική θέση, κοστίζει 91€ και του αυτοκίνητου 150€. Συνολικό κόστος για την τετραμελή οικογένεια, 846€.

Και για την Κρήτη οι τιμές των εισιτηρίων είναι τσιμπημένες. Ενδεικτικά, για τα Χανιά το εισιτήριο του επιβάτη κοστίζει 48€ και του αυτοκινήτου 79€.

Το συνολικό κόστος για μια τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα φθάνει τα 430€.

Το ποσό αυτό είναι για ταξίδι χωρίς καμπίνα και στην περίπτωση που ο πηγαιμός και η επιστροφή είναι με την ίδια εταιρία.

Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει το Ιόνιο και συγκεκριμένα την Κέρκυρα, μέχρι την Ηγουμενίτσα το κόστος για βενζίνη με την τρέχουσα τιμή του λίτρου και το κόστος των διοδίων φθάνουν συνολικά τα 330 ευρώ.

Από την Ηγουμενίτσα, το πλοίο για Κέρκυρα κοστίζει για την τετραμελή οικογένεια με ΙΧ 90 ευρώ.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενδέχεται να δουν κι άλλη αύξηση.