Διακοπές… από τη σχέση

σχέσεις

Πολύ λίγες χρονιές έχουν δοκιμάσει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο όσο το 2020. Δηλαδή, πραγματικά.

Είτε το #μένουμεσπίτι σας βρήκε εγκλωβισμένους παρέα, είτε σας υποχρέωσε να περάσετε μήνες με Zoom dates (που ως γνωστόν, τα Zoom dates είναι ό,τι χειρότερο στον πλανήτη), ένα ταρακούνημα η σχέση/γάμος σας μάλλον το πέρασε.

Τί ταρακούνημα δηλαδή, τα προγνωστικά μιλάνε για αρκετά ρίχτερ. Είναι λογικό όμως.

Όταν η καθημερινότητα γύρω μας είναι πιο αγχωτική κι από ομαδική δοκιμασία στο Masterchef, όλο αυτό το άγχος και η πίεση κάπου πρέπει να εκτονωθεί. Και που να την εκτονώσετε; Στη δουλειά που είναι αβέβαιη;

Στους γονείς σας που είναι ευπαθής ομάδα; Στο γυμναστήριο που ήταν κλειστό; Στους φίλους που κάνατε μαύρα μάτια να τους δείτε; Το άγχος και η πίεση συνήθως εκτονώνονται εκεί που νιώθουμε ότι “μας παίρνει”.

Δηλαδή στη μακροχρόνια σχέση ή γάμο, στον άνθρωπο μας τελοσπάντων που ξέρουμε ότι μπορούμε να πουμε και μια κουβέντα παραπάνω.

Ε, και είπατε. Και μία κουβέντα, και δύο και τρεις. Αν οι καβγάδες για χαζές αφορμές ήταν ολυμπιακό σπορ, ένα αργυρό μετάλλιο τουλάχιστον θα το είχατε φέρει σπίτι

Αλλά πάνε τώρα, πέρασαν αυτά. Τώρα είναι Αύγουστος. Και ως δια μαγείας, έχετε καταφέρει να μαζέψετε κάποια λεφτά και κάποιο χρόνο για να πάτε διακοπές.

Και επίσης ως δια μαγείας, πιστεύετε θα διορθωθούν και όλα τα προβλήματα στη σχέση σας μόλις περάσετε λίγο χρόνο στην αμμουδιά παρέα. Μπορεί και να διορθωθούν, δε λέω.

Μπορεί επίσης να έχουμε και παγκόσμια ειρήνη και έναν καλύτερο πρόεδρο στην Αμερική αυτό το φθινόπωρο. Το magical thinking είναι μεγάλο πράγμα.

Αλλά αν θέλετε να σιγουρευτείτε ότι τα πρωτοβρόχια θα σας βρουν όχι απλά μαζί αλλά μαζί και πιο αγαπημένους από ποτέ, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε διακοπές χωριστά. Έστω για ένα σαββατοκύριακο.

Δε γίνεται να κάνεις τέλειο το οτιδήποτε με οποιονδήποτε, αν δεν περάσεις πρώτα λίγο χρόνο με σένα, για σένα.

Ας γίνει αυτό το motto σου για το υπόλοιπο 2020. Γιατί είμαι σίγουρη πως όταν περάσεις λίγες μέρες παρέα με τον ήλιο και τη θάλασσα (λίγοι καλοί φίλοι επιτρέπονται), θα ξαναβρείς το οξυγόνο σου.

Και μετά θα μπορείς να ασχοληθείς με το συνοδοιπόρο σου σε αυτό το ταξίδι, όπως πραγματικά του αξίζει.

από το marieclaire.gr