Διαδηλωτές σε G20: «Καλώς ήρθατε στην κόλαση» – Άγριες συγκρούσεις στο Αμβούργο

Οι πρώτες ταραχές στο Αμβούργο άρχισαν την ώρα που οι ηγέτες από τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη βρίσκονται εκεί για τη Σύνοδο των G20.

Η αστυνομία ζήτησε από τους διαδηλωτές να αφαιρέσουν τις μάσκες που κάλυπταν τα πρόσωπά τους και εκείνοι «απάντησαν» πετώντας πέτρες και ξύλα.

Έτσι ξεκίνησαν επεισόδια με την αστυνομία να ψεκάζει τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και να τούς ρίχνει νερό με ειδικά κανόνια. Το σύνθημα των διαδηλωτών είναι «καλώς ήρθατε στην κόλαση» και φαίνεται ότι αυτά ήταν μόνο τα πρώτα επεισόδια στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων έχουν ξεσπάσει και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Από την πλευρά της η αστυνομία του Αμβούργου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ωστόσο, αποφάσισε να τερματίσει μια κινητοποίηση εναντίον της συνόδου των G20, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν με ομάδες διαδηλωτών και άρχισε να διαλύει τους συμμετέχοντες, που υπολογίζεται ότι έφταναν περίπου τους 12.000.

«Δόθηκε τέλος στη διαδήλωση», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση.

Το Αμβούργο έχει γίνει φρούριο καθώς οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον Αμερικανό πρόεδρο και τους άλλους ηγέτες με «άγριες διαθέσεις», ενώ πολλοί εξ αυτών φορούσαν στολές… ζόμπι.

Οι εργασίες της συνόδου θα ξεκινήσουν επισήμως την Παρασκευή και το κοινό ανακοινωθέν των ηγετών σχετικά με τα θέματα στα οποία θα καταφέρουν να συμφωνήσουν θα δοθεί στη δημοσιότητα το απόγευμα του Σαββάτου.