Διαδικτυακή απάτη στη Λεμεσό – Έκλεψαν κρυπτονομίσματα εταιρείας αξίας £60.000

Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης μεγάλης αξίας ποσού σε κρυπτονομίσματα, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία από εταιρεία στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, από πορτοφόλιο κρυπτονομισμάτων που διατηρεί η εταιρεία κλάπηκε ποσό κρυπτονομισμάτων αξίας πέραν των 60 χιλιάδων δολαρίων. Η κλοπή έγινε στις 12 Οκτωβρίου, μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα, μέσω δύο συναλλαγών μεταφοράς των χρημάτων από το διαδικτυακό πορτοφόλιο της εταιρείας, σε διαδικτυακό λογαριασμών των δραστών.

Από τα μέχρι στιγμής υπό εξέταση στοιχεία, πιστεύεται ότι οι ύποπτες διαδικτυακές συναλλαγές μεταφοράς των χρημάτων, έγιναν από ηλεκτρονική διεύθυνση που εντοπίζεται σε χώρα του εξωτερικού, αφού πρώτα οι δράστες παράνομα απέκτησαν πρόσβαση στο διαδικτυακό πορτοφόλιο της εταιρείας.

Την υπόθεση διερευνά το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η Αστυνομία, με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει μέτρα για προστασία των διαδικτυακών του λογαριασμών. Συμβουλές και απλά μέτρα προστασίας που μπορεί ο κάθε πολίτης να λαμβάνει παρατίθενται στην ιστοσελίδα της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, https://cyberalert.cy/ στον πιο κάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://cyberalert.cy/tips/