Δένδιας με Υπουργό Εξωτερικών Αλβανίας: Στόχος η σύσφιξη σχέσεων

Λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλβανία, ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε την Αλβανίδα ομόλογό του, Όλτα Χάκα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με την Αλβανίδα ομόλογό του Όλτα Χάκα (Olta Xhaçka) συζητούν για την ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας- Αλβανίας και τα Δυτικά Βαλκάνια, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως τόνιζαν διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν από τη μετάβαση του πρωθυπουργού στην Αλβανία, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

«Στο πλαίσιο αυτό έλαβε χώρα και πολιτική συζήτηση για το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της κατ’ αρχήν συμφωνίας των δύο πλευρών για παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Επίσης, «εξετάσθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων», που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα, στις 6 Δεκεμβρίου.