Δένδιας: Η Ελλάδα δεν είναι αφελής – Θα δούμε εάν η Τουρκία θα συνεχίζει τον μήνα του μέλιτος με την χώρα μας

«Βλέπω πάντοτε με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Ούτε η Ελλάδα είναι αφελής, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Θα δούμε μετά τις εκλογές εάν τον μήνα του μέλιτος που ζούμε τώρα θα τον συνεχίσει η τουρκική πολιτική ή θα αναστρέψει πορεία στα πιο συνήθη. Το παρατηρούμε με μεγάλη προσοχή. Υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε το κλίμα για να μπορέσουν και οι δύο κοινωνίες να εκφράσουν την άποψή τους χωρίς το φόβο επεισοδίου. Οι επόμενες κυβερνήσεις που θα προέλθουν από τις εκλογές- εμείς ελπίζουμε ότι θα είναι η ΝΔ – να διαχειριστούν το ζήτημα μήπως υπάρχει μία ελπίδα λύσης της ελληνοτουρκικής διαφοράς», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η χώρα κινείται σε ένα διαφορετικό πλαίσιο απ’ ότι πριν από κάποια χρόνια»,τόνισε ο κ. Δένδιας σημειώνοντας ότι «υπήρξε μία ευρύτερη εθνική κατανόηση για τις βασικές γραμμές της εξωτερικής μας πολιτικής. Αυτά τα 4 χρόνια επί κυβέρνησης Μητσοτάκη υπήρχε ενημέρωση των κομμάτων, με εντολή του Πρωθυπουργού, από εμένα διαρκώς και μία ευρύτερη κατανόηση για το που πρέπει να πάει η χώρα. Έχει σημασία να είμαστε μονιασμένοι».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του φράχτη στον Έβρο, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε «πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε αυτά που είχα πει το 2018. Δεν αναιρώ κάτι από αυτά που είχα πει, όμως από το 2018 έως το 2022 υπάρχει ένας ενδιάμεσος σταθμός, το 2020. Όποιος δει τι έγινε το 2020 με το μεταναστευτικό, όχι ως μεταναστευτικό αλλά ώς όπλο εναντίον της Ευρώπης και της χώρας, καταλαβαίνει ότι υπάρχει μία διαφορετική προτεραιότητα».

Τέλος, αναφερθείς στα οικονομικά στοιχεία, όπως στην αύξηση του ΑΕΠ, στη μείωση του χρέους και στο πρωτογενές πλεόνασμα, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για επιτυχημένη οικονομική διαχείριση.