Δένδιας: Επιβεβαιώνεται από τον Ουκρανό ΥΠΕΞ η καταστροφή του Προξενείου στη Μαριούπολη

Νίκος Δένδιας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας το χτύπημα σημειώθηκε σήμερα περίπου στις 13:00 από σφαίρες στο κτήριο του ΟΑΣΕ που στεγάζονται οι υπηρεσίες του προξενείου.

«O YΠΕΞ Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον D.Kuleba ζητώντας την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση» αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Δείτε και τις αναρτήσεις που έκανε ο Νίκος Δένδιας

Στο κτήριο του ΟΑΣΕ η στέγαση του ελληνικού προξενείου

Νωρίτερα μάλιστα υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για χτύπημα στο ελληνικό προξενείο που επισήμως δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής. Ωστόσο ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ Χελγκα Μαρια Σμιτ (Helga Maria Schmid). Η συνομιλία ήταν αναφορικά με τη στέγαση του Γενικού Προξενείου στη Μαριούπολη στο κτήριο του ΟΑΣΕ και τον συντονισμό για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από την πόλη.

Νωρίερα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε αμάχους για την ασφαλή απομάκρυνση τους δεν μπόρεσε να φύγει από την πολιορκημένη πόλη της Ουκρανίας Μαριούπολη σήμερα, επειδή οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς παρά την προσωρινή συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να βγάζεις έξω ανθρώπους κάτω από τέτοιες συνθήκες», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε από την πλευρά της πως αυτή η δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης των περίπου 200.000 ανθρώπων αμάχων κατοίκων της πόλης «διεκόπη». «Εν μέσω καταστροφικών σκηνών ανθρώπινων βασάνων στη Μαριούπολη, μια δεύτερη προσπάθεια σήμερα να ξεκινήσει η απομάκρυνση περίπου 200.000 ανθρώπων από την πόλη σταμάτησε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).