Δεν παραιτείται ο Τζαβάρας: «Αυτό που αγνοούσε ο Πρωθυπουργός πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε γνώση»

Τζαβάρας

Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Ηλείου βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, γεγονός που σημαίνει ότι σχετικά δημοσιεύματα δεν ευσταθούν.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», τόνισε ότι «η Δευτέρα κι αφού προηγήθηκε η συνεδρίαση των Προέδρων, θα βρίσκεται κανονικά στη θέση του.

Υπογράμμισε μάλιστα με νόημα ότι «είναι υποχρέωσή μας να φωτίσουμε το φλέγον ζήτημα των παρακολουθήσεων σύμφωνα με την κατεύθυνση και τις οδηγίες που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», προσθέτοντας ότι «αυτό που αγνοούσε ο πρωθυπουργός πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε γνώση».

Παρεμπιπτόντως, ο Κώστας Τζαβάρας στάθηκε στις φήμες των τελευταίων ημερών περί αντικατάστασής του από μέλος της Επιτροπής. Οι φήμες βασίζονταν στην κατηγορία ότι σπανίως μετείχε στις συνεδριάσεις της. Ο Ηλείος βουλευτής αντέκρουσε ως εξής τα ανωτέρω:

«Πολύ ωραία τα είπε η Ολγα Κεφαλογιάννη. Με κάλυψε πλήρως. Μετέχω στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας 10 ολόκληρα χρόνια. Στα μείζονα θέματα ήμασταν πάντα παρόντες. Τις φορές που απουσίαζα, συνέβαινε σε συνεννόηση με τον Γραμματέα μας και χωρίς να παρατηρείται το παραμικρό πρόσκομμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής».