Δείτε τον εαυτό σας με άλλα μάτια και απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες

Τα μάτια αποτελούν χαρακτηριστικό σημείο του προσώπου μας. Αντανακλούν τα συναισθήματα, την ψυχική διάθεση, αλλά και την ηλικία μας. Άλλωστε τα βλέφαρά μας είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που μαρτυρούν την κόπωση και την γήρανση, λόγω της χαλαρότητας και της λεπτότητας του δέρματος στην περιοχή.

Πτώση βλεφάρων ή φρυδιών και περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα, μαύροι κύκλοι και ‘’σακούλες’’ στα κάτω, κάνουν το πρόσωπο να δείχνει βαρύ και την όψη κουρασμένη. Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που υπόσχεται να επαναφέρει την χαμένη νεότητα στο βλέμμα μας και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα σημάδια του χρόνου.

Η τεχνική

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη και διαρκεί περίπου δυο ώρες. Στην περίπτωση των άνω βλεφάρων, αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και λίπος από την εσωτερική πλευρά του βλεφάρου. Η τομή γίνεται ακριβώς επάνω στη φυσιολογική πτυχή του βλεφάρου και είναι ανεπαίσθητη με την πάροδο του χρόνου.

Στα κάτω βλέφαρα υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Στις νεαρότερες ηλικιακά ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την περίσσεια περικογχικού λίπους, πραγματοποιούνται τομές πολύ μικρού μήκους στην περιοχή του επιπεφυκότα, χωρίς να δημιουργούνται εξωτερικές ουλές. Στην δεύτερη περίπτωση που αφορά μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες εκτός από την περίσσεια λίπους παρατηρείται και περίσσεια δέρματος, γι’ αυτό και διενεργείται τομή κάτω από τις βλεφαρίδες ώστε να αποκατασταθεί η χαλαρότητα. Και στις δυο περιπτώσεις αφαιρείται μόνον το πλεονάζον λίπος.

Το άτομο μπορεί να επιστρέψει σπίτι του, την ίδια ημέρα. Αξίζει να σημειώσουμε πως η περίοδος ανάρρωσης είνα σύντομη και ο πόνος μετεγχειρητικά ήπιος. Η επούλωση είναι εξαιρετική, επειδή το δέρμα στην περιοχή είναι πολύ λεπτό. Μετά από πέντε ημέρες που αφαιρούνται τα ράμματα, πρακτικά δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έχει προηγηθεί κάποια επέμβαση, ειδικά στην περίπτωση των γυναικών οι οποίες με την χρήση make up μπορούν να κρύψουν τυχόν σημάδια.

Αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής διαρκεί για χρόνια. Επειδή όμως η πορεία της γήρανσης δεν σταματά, αν μετά από πολλά χρόνια επανεμφανιστεί η περίσσεια δέρματος στην περιοχή των άνω βλεφάρων, διορθώνεται με ενδοσκοπικό lifting μετώπου ή με  βλεφαροπλαστική.

Συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με facelifting (την ίδια ή την επόμενη ημέρα), ανάλογα με τις ενδείξεις. Θα μπορούσε επίσης να συνδυαστεί και με αυτομεταμόσχευση λίπους, μια τεχνική που μπορεί να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο από περιοχές όπως τα ζυγωματικά, τα χείλη, το περίγραμμα του προσώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kallisti-medical.gr