Δευτεροετής από τη Λευκωσία ο 20χρονος Εύελπις που έχασε τη ζωή του – Ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη

Τη ζωή του έχασε 20χρονος Εύελπις από τη Λευκωσία κατά τη θερινή εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στη Ρεντίνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΜ, τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Κατά τις πρώτες ώρες, σήμερα Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στη Ρεντίνα, δευτεροετής Εύελπις από τη Λευκωσία έχασε τις αισθήσεις του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Του παρασχέθηκαν  άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επικοινώνησαν με την οικογένεια και εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Πολιτείας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αρωγός των οικείων του όπου απαιτηθεί.

Βαθιά θλίψη εκφράζει ο ΠτΔ για τον θάνατο Κύπριου Εύελπι

Βαθιά θλίψη για την απώλεια Κύπριου δευτεροετή Εύελπι στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημορκατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του δευτεροετή Εύελπι, που κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Ρεντίνα έχασε τις αισθήσεις του και δυστυχώς κατέληξε. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Καλό ταξίδι στο φως παλικάρι μου»

Σε μήνυμά του στο Facebook ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη.

Αυτούσια η ανάρτησή του:

Απέραντη οδύνη και θλίψη πλημμυρίζει από το πρωί όλους εμάς στην Εθνική Φρουρά. Χάσαμε ένα δικός μας παιδί. Χάσαμε ένα πολύ υποσχόμενο Εύελπι, που σίγουρα θα γινόταν ένας άξιος και καταξιωμένος αξιωματικός.

Ως Υπουργός Άμυνας μαζί με τον Αρχηγό της ΕΦ επικοινωνήσαμε από το πρώτο λεπτό με την οικογένεια και τον πατέρα του Εύελπι μας. Θα είμαστε κοντά τους και θα συνδράμουμε ότι είναι αναγκαίο. Θα είμαστε αρωγοί των οικείων του σε ότι χρειαστούν.

Καλό ταξίδι στο φως παλικάρι μου. Από σήμερα πέραν από τους δικούς σου και όλοι εμείς η μεγάλη σου οικογένεια στην ΕΦ θα σε θυμόμαστε και θα σε μνημονεύουμε στις προσευχές μας.Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο.