Δανία: Άνδρας κυνηγούσε την πρέσβειρα του Ιράν μέσα στην πρεσβεία

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στην πρεσβεία του Ιράν στην Κοπεγχάγη, καθώς εισέβαλε σε αυτή ένας Ιρανός οπλισμένος με μαχαίρι και είχε στόχο την πρέσβειρα της χώρας, υποστήριξε η Τεχεράνη και επέκρινε την καθυστερημένη επέμβαση των αστυνομικών Αρχών της Δανίας.

Πρόκειται για έναν 32χρονο Ιρανό ο οποίος «διείσδυσε στην περίβολο της πρεσβείας, κρατώντας ένα μαχαίρι», ανέφερε η αστυνομία της Δανίας ενώ ένας εργαζόμενος στην πρεσβεία τον είδε προτού να προλάβει να φτάσει στο κτίριο.

Αλλά, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κατήγγειλε τις Αρχές της χώρας επειδή, όπως υποστηρίζει, καθυστέρησαν να επέμβουν. «Είναι λυπηρό που στην καρδιά της Ευρώπης έγινε μια τέτοια επίθεση εναντίον μιας γυναίκας και πρέσβειρας που διαθέτει διπλωματική ασυλία και η αστυνομία δεν βρέθηκε εγκαίρως επί τόπου», ανέφερε.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Alam, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Δανίας στην Τεχεράνη για να διαμαρτυρηθεί.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο ύποπτος της επίθεσης με το μαχαίρι θα προσαχθεί αύριο Σάββατο (8.10.2022) ενώπιον δικαστή. Η αστυνομία ανέφερε ότι μετά το επεισόδιο αυτό «έλαβε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας» για την πρεσβεία και τους υπαλλήλους της.