Δ.Σαρηγιάννης: «Μετά τις 20 Δεκεμβρίου θα δούμε βελτίωση – Πρέπει να περιμένουμε να μειωθούν οι θάνατοι»

Παράταση του lockdown

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης,

κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα με την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, τις τελευταίες μέρες βρισκόμαστε σε πτωτική πορεία συνολικά σε όλη την Ελλάδα σε ότι αφορά στα κρούσματα και τα δεδομένα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται και για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορωνοϊό.

«Πρέπει να περιμένουμε να μειωθούν οι θάνατοι» σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, ενώ σχολίασε ότι η Αθήνα πηγαίνει καλύτερα, ενώ η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης. Όπως είπε, αρχή αποκλιμάκωσης υπάρχει και στη Λάρισα και στην Αχαΐα.

«Μετά τις 20 του μήνα θα δούμε βελτίωση» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, σημειώνοντας ότι το σύστημα Υγείας θα ανασάνει, όταν η πληρότητα στις ΜΕΘ θα έχει υποχωρήσει γύρω στο 60% από το 90-95% που βρίσκεται σήμερα.

Επίσης, προέβλεψε ότι τα ημερήσια κρούσματα σε όλη τη χώρα θα πέσουν γύρω στα 600 στα τέλη του 2020.