Δ.Αβραμόπουλος για τη ΜΚΟ του Παντσέρι: «Συμμετείχα με έγκριση της Κομισιόν»

Δ.Αβραμόπουλος

Την ώρα που οι έλεγχοι για το σκάνδαλο του Κατάρ έχουν πάρει «φωτιά», ο πρώην επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος,

προσπαθεί την βγάλει «λάδι», καθώς με δήλωσή του είπε πως συμμετείχε στην ΜΚΟ του Antonio Panzeri Fight Impunity με την έγκριση της Κομισιόν!

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως επικεφαλής της ΜΚΟ, είναι το ηγετικό μέλος της «ομάδας» που είχε αναλάβει το «ξέπλυμα» του Κατάρ, και πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Pier Antonio Panzeri.

Ειδικότερα, τόνισε πως «πριν αποδεχθώ την πρόσκληση συμμετοχής, ζήτησα ως πρώην επίτροπος έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία και έλαβα με την απόφασή της με αριθμό C (2021) 9002».

Η δήλωση Αβραμόπουλου

«Προσκλήθηκα να μετάσχω στις αρχές του 2020 ως μέλος στην τιμητική συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού, από κοινού με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες όπως η πρώην ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Federica Mogherini, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Bernard Cazeneuve, η Ιταλίδα γερουσιαστής και πρώην επίτροπος Emma Bonino, ο νομπελίστας Denis Mukwege, η πρώην ευρωβουλευτής Cecilia Wikstrοm κ.ά.

Μετά ένα έτος έπαψα να έχω οποιαδήποτε συμμετοχή στην επιτροπή. Η επιτροπή δεν είχε καμία εκτελεστική ή διαχειριστική αρμοδιότητα.

Πριν αποδεχθώ την πρόσκληση συμμετοχής, ζήτησα ως πρώην επίτροπος έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία και έλαβα με την απόφασή της με αριθμό C (2021) 9002.

Από κοινού με όλα τα μέλη παραιτηθήκαμε, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον κ. Panzeri,

το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έκπληκτοι για όσα έγιναν γνωστά σε βάρος του ιδρυτή του Fight Impunity. Αυτή και μόνον είναι η αλήθεια».