Χριστούγεννα χωρίς πιστούς αποφάσισε να γιορτάσει το Βατικανό

Λόγω των περιορισμών καραντίνας που επιβλήθηκαν στην Ιταλία εξαιτίας του κορονοϊού, ο εορτασμός των Χριστουγέννων για τους Ρ/Καθολικούς στο Βατικανό θα πραγματοποιηθεί σε κλειστή μορφή, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων ACI Stampa .

«Τα Χριστούγεννα, όπως και το Πάσχα, οι εορτασμοί πρέπει να γίνονται χωρίς πιστούς. <…> Το Βατικανό ακολουθεί τις οδηγίες του ιταλικού κράτους, επιπλέον, ο ίδιος ο Φραγκίσκος είπε πριν από δύο εβδομάδες σε ακροατήριο ότι δεν θα ήταν σε θέση να χαιρετήσει τους πιστούς (στις εορτές των Χριστουγέννων ), για να μην οργανώσει συναντήσεις », λέει το μήνυμα.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημο μήνυμα σχετικά με αυτό, αλλά οι διπλωμάτες στο Βατικανό έχουν ήδη λάβει ειδοποίηση ότι ο εορτασμός και η Λειτουργία θα κρατηθεί “σε κλειστή μορφή, χωρίς την παρουσία του διπλωματικού σώματος”.

Η τελετή με τη συμμετοχή του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου, που παραδοσιακά πραγματοποιείται στις 24 Δεκεμβρίου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, θα μεταδοθεί στο Διαδίκτυο.