Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

Έντονη νευρικότητα επικράτησε την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να «παίρνουν» τη νίκη στο… παρά πέντε της συνεδρίασης, χάρη σε επιλεγμένα στηρίγματα από τα blue chips. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το ανοδικό σερί και το υψηλό 11μήνου έχουν προκαλέσει αγοραστική κόπωση, με αρκετούς επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Σύμφωνα με το Newmoney.gr, οι τράπεζες, για παράδειγμα, ήταν οι πρώτες που ανέκρουσαν πρύμναν, καθώς -για δεύτερη ημέρα- αναδιπλώθηκαν στα όρια των 700 μονάδων. Από τα υπόλοιπα blue chips, τα ΕΛΠΕ δέχθηκαν αξιοσημείωτη πίεση, καθώς από σήμερα διαπραγματεύονταν χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα. Αντίθετα, η Jumbo ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου 20μήνου, ενώ πολύ καλή ήταν η «εικόνα» του Τιτάνα, ο οποίος συνέχισε το ράλι του Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,15% και διαμορφώθηκε στις 963,70 μονάδες, κερδίζοντας σχεδόν 1,5 μονάδα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης (962,22 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων καθορίστηκε σε οκτώ μονάδες (από 958,68 έως 966,75 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται σε 78 εκατομμύρια ευρώ.