Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με «βουτιά» 1,84%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με «βουτιά» 1,84%

Οι επενδυτές απαιτούν πράξεις και όχι λόγια, τόσο στις τράπεζες, όσο και στην οικονομία.

Η νέα βουτιά στις τραπεζικές μετοχές δείχνει ότι, η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών έχει χαθεί και θα χρειασθεί μεγάλη προσπάθεια για να τοποθετήσουν εκ νέου κεφάλαια στην Ελλάδα.

Παρά την πτώση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων στο 4% το χρηματιστήριο συνεχίζει να δίνει αρνητικά σήματα καθώς η αντίσταση στα χαμηλά επίπεδα (657 μονάδες) είναι κοντά.

Για όσο διάστημα η μείωση των κόκκινων δανείων δεν σημειώνεται με τους υπεσχημένους ρυθμούς, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιέσεις. Μάλιστα, επειδή υπάρχουν τα συνεχή σορταρίσματα απο τα funds, ο στόχος είναι τα NPL’S να πωληθούν σε χαμηλότερες τιμές και να αυτοτροφοδοτηθεί η πτώση στις τράπεζες.

Από την άλλη πλευρά ένα τμήμα των ξένων επενδυτών λειτουργεί με εκλογικό ρυθμό και αναμένει να ακούσει από την αντιπολίτευση την πολιτική και το μείγμα των μέτρων που θα έδινε ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Βουτιά 7.24% η μετοχή της Alpha bank έχασε 7,24% στα 1,3545 ευρώ. Με βουτιά 5,63% η μετοχή της ΔΕΗ στα 1,51 ευρώ – το οποίο είναι ένα νέο χαμηλό σημείο. Με βουτιά 4,29% η μετοχή της Eurobank στα 0,67 ευρώ. Βουτιά 8,14% για την Τράπεζα Eurobank . H αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 34,1 εκατ. ευρώ.