Χωρίς διακοπή οι έφοδοι της ΑΑΔΕ

Οι νυχτερινές πίστες βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών της Εφορίας τις μέρες των εορτών, οι οποίοι γράφουν τσουχτερά πρόστιμα και σε ορισμένες περιπτώσεις βάζουν 48ωρο λουκέτο.

Αυτή ήταν η περίπτωση του κέντρου «Έναστρον» όπου τραγουδούν η Άντζελα Δημητρίου και ο Γιώργος Μαζωνάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 250 ευρώ και προβλέπεται λουκέτο 48 ωρών

Η έφοδος στο συγκεκριμένο κέντρο πραγματοποιήθηκε άγριο ξημέρωμα της παραμονής των Χριστουγέννων. Ήταν γύρω στις 4 όταν το κλιμάκιο των 8 ατόμων πλησίασαν τους υπευθύνους του καταστήματος και αποκάλυψαν την ιδιότητα τους.

Μάλιστα οι ελεγκτές, βρισκόταν από νωρίς στο κέντρο και παρίσταναν τους πελάτες. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε 11 μπουκάλια, δεν είχαν κοπεί αποδείξεις κάτι που επισύρει χρηματικό πρόστιμο 250 ευρώ και σφράγισμα του καταστήματος για 48 ώρες. 

Πολλαπλοί έλεγχοι πραγματοποιούνται το ίδιο διάστημα σε πολλά νυχτερινά κέντρα της πρωτεύουσας, αλλά και άλλα καταστήματα εστίασης.

Συνολικά ελέγχθησαν 17 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία σε 10 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα διαπιστώθηκαν:

-σε καφέ- μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,

-σε καφετέρια, μη έκδοση 4 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,

-σε εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,

-σε εστιατόριο, να απασχολούνται 15 εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,

-σε μπαρ, μη έκδοση 22 αποδείξεων, παράβαση για την οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 48 ώρες,

-σε εστιατόριο, μη έκδοση 6 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,

-σε μπαρ, μη έκδοση 3 αποδείξεων,

-σε αναψυκτήριο, μη έκδοση 7 αποδείξεων,

-σε καφέ- μπαρ, μη έκδοση 5 αποδείξεων και

-σε μεζεδοπωλείο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.