Χοντρός εκβιασμός της Τουρκίας στην Κύπρο: Προάγγελος εξελίξεων στην κυπριακή ΑΟΖ οι δηλώσεις του Τουρκοκύπριου “ΥΠΕΞ”

Νέα αδιάλλακτη στάση των Τουρκοκυπρίων μπροστά στον ΟΗΕ για το κυπριακό οδηγεί σε άσχημες εξελίξεις το επόμενο διάστημα στην μεγαλόνησο, σύμφωνα με το nationalpost.com.cy

Οι σημερινές δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ψευδο-υπουργού εξωτερικών για την σύσταση δύο χωριστών κρατών στην Κύπρο, υποκρύπτει πιθανότατα κινήσεις εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ, το επόμενο διάστημα αφού η Άγκυρα βιάζεται λόγω Μπάιντεν.

Ο Τούρκος ψευδο-υπουργός εξωτερικών T. Ertuğruloğlu δήλωσε: η διαδικασία των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων έχει τελειώσει. Εμείς δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευτούμε λύση ομοσπονδίας για το Κυπριακό.

Δεν υπάρχει διαδικασία όπως διακοινοτικές διαπραγματεύσεις. Μιλάμε μόνο για κυρίαρχη ισότητα, ενώ η αναφορά σε ομοσπονδία είναι ήδη ενάντια στην πολιτική επιστήμη»,ανέφερε ο ίδιος.

Ο Τούρκους ψευδο-ΥΠΕΞ πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη τύπου μετά από συνάντηση του με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, ενώ ήταν σε επίσημη επίσκεψη.

Ο Ertuğruloğlu δήλωσε ότι “εάν οι δύο κυρίαρχοι λαοί πρόκειται να δημιουργήσουν μια εταιρική σχέση ως κυρίαρχος κρατικός φορέας, αυτό θα είναι μια συνομοσπονδία. Επομένως, δεν υπάρχει πιθανότητα επίτευξης του σχεδίου δημιουργίας ομοσπονδίας”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος των συναντήσεων 5 + 1 υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) είναι να “αποκαλύψει τι θα συζητηθεί” εκτός της ομοσπονδίας, συνεχίζοντας το αφήγημα του για το οποίο πήρε εντολή φυσικά από την Άγκυρα.

Αυτό θεωρεί επίσης ο ίδιος ότι θα είναι και το μήνυμα που θα πρέπει να δοθεί στη Jane Holl Lute, ειδική σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής των Κατεχομένων Ersin Tatar.

“Δεν θα υπάρξει νέο Crans Montana, ενώ δεν είναι σωστό να αναμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα.” είπε ο ίδιος.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι μετά από 52 χρόνια, έχουν λύσει το κυπριακό με την δημιουργία δύο ξεχωριστών κυρίαρχων κρατών, ξεχνώντας ότι το δικό τους κομμάτι είναι παράνομο και δεν θα έχει ποτέ καμία διεθνή νομιμότητα.

Οι κινήσεις τους αυτές σαφώς και υπακούουν σε πολύχρονο σχεδιασμό όντας σε αναμονή πιθανές κινήσεις για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ μαζί με την παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Ακολουθώντας μια νεο-Οθωμανική λογική, οι Τούρκοι “αποφασίσουν και διατάσσουν” ότι έτσι θα έχουν τα πράγματα, αγνοώντας ότι ευρίσκονται ήδη στο στόχαστρο πολύ μεγαλύτερων δυνάμεων που έχουν και αυτές τα δικά τους τεράστια συμφέροντα, τα οποία θα κονιορτοποιήσουν τα όποια τουρκικά σχέδια.