Χονγκ Κονγκ: Τη διάλυσή του ανακοίνωσε ένα από τα δημοκρατικά κόμματα

Ένα από τα μεγαλύτερα δημοκρατικά κόμματα στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαλυθεί μετά από τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του, επιφέροντας ένα ακόμη πλήγμα στην ήδη καταπονημένη αντιπολίτευση, υπό την άσκηση κινεζικών πιέσεων.

Τα τελευταία χρόνια, η αντιπολίτευση στο Χονγκ Κονγκ έχει πληγεί από την εφαρμογή της νομοθεσίας εθνικής ασφάλειας που επέβαλε το Πεκίνο, αλλά και την αναδιαμόρφωση του εκλογικού συστήματος, θέτοντας στο περιθώριο υπερασπιστές της δημοκρατίας από τα τοπικά κόμματα.

Ο Άλαν Λέονγκ, ένας από τους ιδρυτές του Κόμματος Πολιτικών Δικαιωμάτων και σημερινός πρόεδρός του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι 30 με 31 μέλη του, ψήφισαν για τη διάλυση του κόμματος, με μία μόνο αποχή.

“O κόσμος αλλάζει δραστικά. Η Ιστορία θα το καταγράψει. Σήμερα, το Κόμμα Πολιτικών Δικαιωμάτων αποχαιρετά το Χονγκ Κονγκ. Ελπίζουμε ότι οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ θα το αντιμετωπίσουν ψύχραιμα. Θα ζήσουν στην αλήθεια και θα πιστέψουν στο αύριο”, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Λέονγκ.

Μαζί με το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κόμμα Πολιτικών Δικαιωμάτων λάμβανε σημαντικά ποσοστά στις τοπικές εκλογές.