Χειροπέδες για τη «smart» σπείρα κλεφτών με τις κωδικές ονομασίες

smart

«Πάνω κάτω», «μια ερευνούλα», μια «μαντάμ», μια «κυρία» και «κουμπιά». Αυτές είναι μερικές από τις ονομασίες που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας που κατηγορούνται ότι έκλεβαν αυτοκίνητα και διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Αθήνας.

Μπορεί να άρπαζαν ανταλλακτικά από αυτοκίνητα Smart αλλά τελικά δεν αποδείχτηκαν τόσο… «smart» (έξυπνοι), καθώς οι αστυνομικοί της

Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών κατάφεραν να εξιχνιάσουν 61 κλοπές, να βρουν πολλά ανταλλακτικά, αλλά και την αποθήκη όπου τα έκρυβαν.

Οι 12 συλληφθέντες στις μεταξύ τους συνομιλίες έλεγαν «πάνω κάτω» ή «ερευνούλα» εννοώντας την κατόπτευση που έκαναν για τον εντοπισμό οχήματος λίγο πριν το διαρρήξουν.

Αποκαλούσαν «μαντάμ» ή «κουμπιά» τα χάπια mdma (κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη) και «κυρία» την ποσότητα κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δρούσαν από τις αρχές του χρόνου και οι περιοχές όπου κινούνταν ήταν η Καισαριανή, το Παγκράτι, καθώς και τα νότια προάστια.

Όταν έβρισκαν το αυτοκίνητο που ήθελαν να διαρρήξουν, χρησιμοποιούσαν είτε διαρρηκτικά εργαλεία, είτε στράβωναν την πόρτα και στη συνέχεια το «έγδυναν» αφαιρώντας τιμόνια, λεβιέ ταχυτήτων,

στροφόμετρα, προφυλακτήρες και πλαστικά μέρη. Στη συνέχεια τα μεταπωλούσαν με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν:

61 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα
40 συναλλαγές – διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν 19 έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους (καβάτζες) των μελών της οργάνωσης, στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, Παγκρατίου, Γλυφάδας, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής και Δάφνης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

9 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
3 μοτοσυκλέτες
3 μαχαίρια
ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer)
πτυσσόμενη ράβδος
πιστόλι -ρεπλίκα
το χρηματικό ποσό των -41.815- ευρώ
κοκαΐνη βάρους -56,3- γραμμαρίων
κάνναβη, σε μορφή πλάκας σοκολάτας βάρους -351- γραμμαρίων
κάνναβη βάρους -221,7- γραμμαρίων
κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους -38,4- γραμμαρίων
κάνναβη με αναμειγμένο καπνό βάρους -141- γραμμαρίων
3 αυτοσχέδια τσιγάρα περιέχοντα κάνναβη
ζυγαριά ακριβείας
5 κινητήρες I . X . E . αυτοκινήτων

Οι συλληφθέντες, επτά Έλληνες και πέντε άτομα ξένης καταγωγής, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.