Χατζηδάκης: Παραπομπές στο πειθαρχικό για όσους εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ αρνηθούν την εφαρμογή του νόμου

Παραπομπές στο πειθαρχικό για όσους εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ αρνηθούν την εφαρμογή του νόμου για την εκκαθάριση των μητρώων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3.

Παράλληλα χαρακτήρισε «πρωτοφανή την κίνηση που ξεπερνά κάθε φαντασία», την απεργία που προκήρυξε η συνδικαλιστική οργάνωση στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης αντιδρώντας στην εφαρμογή του νόμου για τα εισοδηματικά κριτήρια στην παροχή επιδομάτων και προνομίων στους εγγεγραμμένους ανέργους.

«Δεν πρόκειται για μία απεργία με πολιτικό χρώμα, ενόψει κάποιου νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Εδώ έχουμε άρνηση εφαρμογής ψηφισμένου νόμου, από μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «αυτός ήταν ο λόγος που και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη η οποία κήρυξε παράνομη την απεργία».
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «εάν, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου, υπάρξουν υπάλληλοι που αρνηθούν την εφαρμογή του νόμου για την εκκαθάριση των μητρώων από τους κατά φαντασία ανέργους, θα υπάρξουν παραπομπές στα πειθαρχικά».