Χασάν Νασράλα: «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα προσευχηθούμε στο τέμενος του Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ»

Με τη φράση «με τη βοήθεια του Αλλάχ θα προσευχηθούμε στο τέμενος του Αλ-Ακσά στην Ιερουσαλήμ» ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ολοκλήρωσε το διάγγελμά του προς τον λαό του Λιβάνου και της Παλαιστίνης αποφεύγοντας να καταφύγει σε δραματικού τύπου διακηρύξεις και αυτή τη φορά, συνιστώντας μάλλον υπομονή. .

«Όσιο για αυτό που έρχεται, θα αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει από μόνο του. Η πολιτική μας δεν ήταν ποτέ να μιλάμε για τα σχέδιά μας ή τις προθέσεις μας. Ήταν πάντα το αντίθετο και έτσι θα παραμείνει και τώρα». Είπε μετραξύ άλλων ο Νασράλα.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του η Χεζμπολάχ έπληξε ένα ισραηλινό ραντάρ στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου στέλνοντας το δικό του μήνυμα στο Τελ Αβίβ.

Ο Νασράλα ξεκίνησε το διάγγελμα λέγοντας ότι «Οι Ισραηλινοί θεωρούν κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια στη Γάζα ως μέρος της Χαμάς».

«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι μια βάρβαρη εκδίκηση… στόχος του σύμφωνα με τους Ισραηλινούς είναι να υποτάξει τον παλαιστινιακό και τον λιβανέζικο λαό και να φέρει την απόγνωση στις καρδιές τους. Θα αποτύχουν».

«Ο πόλεμος της Γάζας έδωσε ένα θανατηφόρο πλήγμα στη διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών χωρών».