Χάρης Μαριόλης: «Εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» – Δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου

Συντετριμμένος παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ), Χάρης Μαριόλης, με δήλωσή του σήμερα, Τρίτη (3/1), για τον αδόκητο θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος έφυγε χθες (2/1) από τη ζωή μετά από θανάσιμο τραυματισμό, οι συνθήκες του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστες, κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Όπως ενημέρωσε η ΕΟΠ, η οικογένεια, οι φίλοι και ο κόσμος του ελληνικού αθλητισμού θα πουν το «ύστατο χαίρε» στον Βασίλη Τόπαλο την Πέμπτη (5/1) στις 14:30. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Ασπρόπυργο και εν συνεχεία η ταφή θα γίνει στο Δημοτικό Κοιμητήριο Σχιστού.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Χάρης Μαριόλης, δήλωσε για τον θάνατο του νεαρού πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου: «Η οικογένεια της ελληνικής πυγμαχίας θρηνεί τον άδικο χαμό του Βασίλη. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους γονείς, στην οικογένειά του. Χάσαμε ένα νέο υπέροχο παιδί, υπόδειγμα ανθρώπου, άριστο σε όλα, χάσαμε έναν σπουδαίο αθλητή με τεράστιες δυνατότητες. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ιταλία για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος και στο αεροδρόμιο μου υποσχέθηκε ότι θα τα έδινε όλα για να φέρει και το Ολυμπιακό μετάλλιο. Είμαι συγκλονισμένος, ό,τι και να πω για το παιδί αυτό… θα είναι πολύ λίγο. Ο Βασίλης Τόπαλος με την αγωνιστικότητά του, το ήθος του και τον ακέραιο χαρακτήρα του μας έκανε όλους υπερήφανους».

Εν συνεχεία, ο Χάρης Μαριόλης πρόσθεσε: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας κινήθηκε άμεσα σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για τις αδιευκρίνιστες συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του αθλητή μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».