Χαμοστέρνας: Τρένο έπεσε σε Ι.Χ – Από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη φέρνει στο φως και άλλα σοβαρά συμβάντα που αποδεικνύουν πως η ασυνεννοησία και άλλες παθογένειες έχουν φτάσει να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Το Open αποκαλύπτει ένα σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2022 στην Αθήνα όταν συρμός κινείτο και προσπαθούσε να περάσει από ισόπεδη διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς.

Ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά και μάλιστα οι μπάρες των αυτοκινήτων είχαν κατέβει, όμως 70 μέτρα πιο κάτω είχε ακινητοποιηθεί αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές.

Όμως επειδή ο μηχανοδηγός είχε δώσει το «πράσινο φως», ο συρμός συνέχισε την πορεία του και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open που επικαλείται πηγές του ΟΣΕ, είναι «απίστευτο» το γεγονός πως δεν είχαν ενημερωθεί ούτε ο φύλακας ούτε ο μηχανοδηγός.

Η οδηγός είχε ενημερώσει την Τροχαία «και όχι μόνο», όπως λένε συνοδηγοί σε έγγραφο που έχει στην κατοχή του και παρουσιάζει το OPEN.

Μάλιστα για το θέμα είχαν είχαν ενημερωθεί και οι επικεφαλής της ΡΑΣ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και η εταιρεία Hellenic Train, ενώ να σημειωθεί πως από το σημείο αυτό, καθημερινά, περνάνε χιλιάδες οχήματα και οδηγοί.