Χαλάζι και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έφερε η κακοκαιρία – Μεγάλες καταστροφές (βίντεο)

Χαλάζι και πλημμύρες

Μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας δημιούργησε η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα το προηγούμενο 24ωρο.

H κακοκαιρία που ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί ως την Τρίτη, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην βόρεια Ελλάδα. Πλημμύρες, χαλαζόπτωση και δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική καταγράφηκαν χθες από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την βόρεια Ελλάδα και κυρίως τις Σέρρες.

Καιρός: Υπερχείλισε ποτάμι στις Σέρρες

Στις Σέρρες, δύο ποτάμια υπερχείλισαν χθες κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας. Το ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων μάλιστα υπερχείλισε και προκλήθηκαν πολλές ζημιές στην περιοχή. Η έντονη βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση προκάλεσαν πολλά προβλήματα, με την πυροσβεστική να δέχεται πάνω από 100 κλήσεις, κυρίως αντλήσεις υδάτων, καθώς σπίτια γέμισαν νερά στην συγκεκριμένα περιοχή.

Από αυτές τις κλήσεις, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 20 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους και ισόγειους χώρους, αλλά και για τη μεταφορά μιας γυναίκας σε ασφαλή χώρο που είχε εγκλωβιστεί.

Καιρός: Χαλάζι προκάλεσε καταστροφές στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπεσε χθες το απόγευμα, προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Όπως αναφέρει το xanthinea, το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού και κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών.

Μπουρίνι σε Λαμία και Χαλκιδική

Έντονη ήταν η κακοκαιρία και στην Χαλκιδική όπου ο καιρός άλλαξε απότομα. Η ζέστη και ο ήλιος… εξαφανίστηκαν και δυνατή νεροποντή άρχισε μετά το μεσημέρι, ενώ και στην κεντρική Ελλάδα και την Λαμία, η κακοκαιρία έπληξε περιοχές και κυρίως αυτή του Δομοκού μετά τις 8 το βράδυ. Η καταιγίδα δυνάμωσε στην διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια τόσο στην πόλη της Λαμίας, όσο και σε άλλες περιοχές όπως τα Καμμένα Βούρλα.