Έγγραφο ενημέρωνε από το 2021 για τα προβλήματα ασφάλειας στο σιδηρόδρομο

Ο Χάρης Καστανίδης, κάνει λόγο για έγγραφο που ενημέρωνε από τον Οκτώβριο του 2021 για τα προβλήματα στα θέματα ασφαλείας των σιδηροδρόμων, αλλά δεν οδήγησε σε ανάλογες παρεμβάσεις του τότε Υπουργού Μεταφορών.

Συγκεκριμένα ο κ. Καστανίδης δήλωσε: «Στις 4 Οκτωβρίου του 2021 εισάγεται με εμπιστευτικό πρωτόκολλο στο Γραφείο του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μετά από έλεγχο, που διενήργησε σε σχέση με τη Σύμβαση 717, θέματα δηλαδή ασφαλείας των σιδηροδρομικών υποδομών.

Στο έγγραφο αυτό η Εθνική Αρχή Διαφάνειας γνωρίζει στον Υπουργό Μεταφορών τεράστιες ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων για την πρόοδο των εργασιών ασφαλείας στους σιδηροδρόμους και ζητά εντός διμήνου να του γνωρίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών αν θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις, τις οποίες ζητάει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και κοινοποιεί το σχετικό πόρισμα και στην οικονομική εισαγγελία για να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών βρίσκεται ενώπιον δραματικής πληροφόρησης και πρέπει να ενεργήσει.

Αντ’ αυτού περνούν έτσι οι μήνες και σήμερα όταν ερωτάται τι απέγιναν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες απαντά: “Δεν γνώριζα το θέμα και ζήτησα να ενημερωθώ τόσο από την εισαγγελία όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Αντιλαμβάνεστε περί τίνος πρόκειται»;