
Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε χωρίς τον Μιλουτίνοφ στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Μουστάφα Φαλ έπαιξε και για τον Σέρβο.
Με μία γεμάτη εμφάνιση και ένα τρομερό triple-double, έκανε τα πάντα για τους «ερυθρολεύκους» που έφυγαν νικητές από την PAOK Sports Arena με σκορ 63-77.
Ο τραυματισμός του ΜακΝίς μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης άλλαξε τα δεδομένα, καθώς ο ΠΑΟΚ στερήθηκε λύσεων στους ψηλούς. Κάτι που ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε μετά το αρχικό 5-2. Οι 7 πόντοι του Πίτερς έβαλαν γρήγορα μπροστά τους Πειραιώτες, που βρήκαν δεύτερο πόλο σκοραρίσματος τον Μπραζντέικις για να ξεφύγει με 9-17 (8′).
Τα λάθη των φιλοξενούμενων και τα επιθετικά ριμπάουντ του ΠΑΟΚ με τον Σχίζα να βγαίνει μπροστά, έδωσαν δικαίωμα στους γηπεδούχους να μειώσουν στον πόντο (16-17, 10′). Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν 4 λεπτά χωρίς σκορ και ο Τσιακμάς έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ (19-17, 12′), αλλά ένα τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα επανέφερε τη συγκέντρωση στην ομάδα του.
Οι γηπεδούχοι βρήκαν αυτοπεποίθηση, σκοράροντας μάλιστα τρία καλάθια μπροστά στον Φαλ, αλλά ο Γάλλος στην αντίπερα όχθη μετατράπηκε σε δημιουργός και εκτελεστής για το 25-33 (18′). Λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός, με τον Παπανικολάου να κάνει τα πάντα στο παρκέ από τη θέση «4», βρήκε και τρανζίσιον για να κλείσει το ημίχρονο στο 28-37.
Ο Γουόκαπ σκόραρε τους πρώτους πόντους του Ολυμπιακού μετά από τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, πάνω που ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μαζέψει το σκορ. Οι παίκτες του Τακιανού έκαναν υπερπροσπάθεια, αλλά τα φάουλ των Σχίζα, Μαργαρίτη, Τσαϊρέλη έριξαν την ένταση της άμυνας.
Τα διαδοχικά τρίποντα και των δύο έφεραν το 37-45 (25′), με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει τη διαφορά ως τους 10 (39-49, 28′) χάρη στην καλή του άμυνα και τον Φαλ να κάνει τον… μπαμπούλα στις δύο ρακέτες.
Ο Γάλλος ψηλός τα έκανε όλα σε σκοράρισμα, ριμπάουντ, δημιουργία ως το 41-58 (31′) και κάπου εκεί το παιχνίδι μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε τις λύσεις και φυσικά ούτε την ποιότητα να επιστρέψει.
Το μόνο που κατάφεραν με μερικά ξεσπάσματα οι Θεσσαλονικείς ήταν να μειώνουν ως τις παρυφές των 10, με τον Φαλ να φτάνει τελικά στο triple-double 4′ πριν τη λήξη.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-17, 28-37, 41-53, 63-77
ΠΑΟΚ (Φώτης Τακιανός): Γκίλμορ 5 (1), ΜακΝίς, Χάρισον 9 (1), Τσιακμάς 3 (1), Σχίζας 5, Τσαϊρέλης 2, Φρίντρικσον 12 (2), Μαργαρίτης 5, Σωτηρίου 2, Σκουλαριώτης, Μπελιάουσκας 20 (3).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 6 (1), Ουίλιαμς-Γκος 16 (2), Κέινααν 2, Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 3, Φαλ 10, Παπανικολάου 17 (2), Μπραζντέικις 14 (2), Πίτερς 7 (1), Τανούλης, Ροζακέας, Πάπας.